56 anys al capdavant

L'alcalde més veterà d'Espanya perd les eleccions, però el càrrec es queda a la seva família

Ricardo Díez ha perdut per primera vegada les eleccions de Castillejo de Mesleón davant d'una filla de la seva neboda

bx-qryfcqaazhzr

bx-qryfcqaazhzr

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Després de prop de 56 anys governant amb majoria absoluta a Castillejo de Mesleón (Segòvia), Ricardo Díez (PP),l’alcalde més veterà d’Espanya, ha perdut per primera vegada les eleccions, això sí, s’ha mostrat molt satisfet de continuar com a regidor i que l’alcaldia quedi en mans d’una filla de la seva neboda.

Susana de las Monjas (PSOE) ha obtingut 40 vots, que li han donat quatre dels cinc regidors que es repartien. El cinquè és per al seu oncle segon, Ricardo Díez, segons ha ratificat aquest dimecres la Junta Electoral, ja que en principi havia empatat a 24 vots amb el candidat de Ciutadans, José Luis Benito.

Díez ha afirmat que porta "bé" aquest resultat; en primer lloc, perquè ja va tenir problemes de salut a començaments d’any i s’havia plantejat no presentar-se a les eleccions.

I també està "content" perquè manté la seva acta com a regidor, cosa que li permetrà continuar treballant pel seu poble, tal com ha fet des del 1963, fins al punt que tal com ha indicat l’alcaldessa, les tres regidores socialistes i ell podran "governar junts".

Continuarà treballant pel seu poble

Per això, Díez ha admès que no creu que la seva vida canviï gaire a partir d’ara; llegir la premsa, fer la partida al bar, tocar de tant en tant l’òrgan que es va col·locar a l’Església gràcies al seu afany i continuar implicat amb el seu poble formaran part del seu dia a dia.

La nova alcaldessa, Susana de las Monjas, que porta 28 anys vivint al municipi, ha afirmat que li "fa respecte" assumir una responsabilitat com l’alcaldia, però considera que rejovenir l’ajuntament pot ser positiu per al poble.

En aquest sentit, ha explicat que el Ricardo pot ser "un mirall" en el qual segurament la nova corporació es mirarà en alguns aspectes, tot i que també ha indicat que provaran d’aportar la seva pròpia personalitat i els canvis oportuns per millorar la qualitat de vida dels veïns.

Text destacat en negreta, resta del text destacat

A més, ha avançat que la línia que marcarà la política municipal els pròxims quatre anys serà la comunicació i la unió entre veïns, però sobretot amb els pobles pròxims perquè, tal com ha expressat, localitats amb tan poca població "necessiten fer les coses en conjunt per avançar".

Notícies relacionades

La regidora ha reconegut que el Ricardo li va fer una gran abraçada després de conèixer el resultat diumenge passat i, segons la seva opinió, és la millor situació per a ell, ja que als seus gairebé 90 anys pot seguir a l’Ajuntament, que és "la seva vida", però sense tanta responsabilitat.

Per això, tot i que Castillejo de Mesleón ha perdut l’alcalde més longeu del país, no perd l’experiència i l’afany de Ricardo Díez per revitalitzar un poble al qual ha anat donant forma durant més de mig segle. Això sí, ara ho farà de la mà de la il·lusió i la joventut que aporten les quatre regidores socialistes.