04 juny 2020

Anar al contingut

Després del 26-M

García Albiol demana al PSC que no cometi els errors del passat i recolzi la llista més votada a Badalona

L'alcaldable del PP critica que el candidat socialista vulgui governar amb el recolzament de Guanyem i ERC

El Periódico / ACN

García Albiol demana al PSC que no cometi els errors del passat i recolzi la llista més votada a Badalona

Jordi Pujolar

L’alcaldable del PP a Badalona, Xavier García Albiol, demana al PSC que, després del 26-M, permeti que governi la llista més votada: "La governabilitat no pot estar en contra de qui ha guanyat les eleccions", assegura. Albiol critica que l’alcaldable socialista, Àlex Pastor, pretengui ser investit amb els vots de la coalició de Guanyem i ERC liderada per Dolors Sabater, a qui el mateix Pastor va fer fora de l’alcaldia el 2018 a través d’una moció de censura.

Aquest dimecres, Albiol ha publicat a Twitter la seva oferta al PSC:

"Badalona no està per experiments, està per governar-se de manera seriosa", ha etzibat. "No seria la millor mostra d’estabilitat i progrés que hi hagi al capdavant de l’alcaldia el tercer partit de la ciutat i, a sobre, depenent durant quatre anys d’una candidatura independentista", afegeix Albiol.

En aquest sentit, l’alcaldable popular reclama als socialistes que gestionin de manera "responsable" i "intel·ligent" els resultats del 26-M. "El PSC és un partit seriós i de paraula que vol el millor per Badalona", apunta. Albiol assegura que no s’imagina al PSC ni donant l’alcaldia a Sabater ni posant la governabilitat a les seves mans.

El cap de files del PP recorda a Àlex Pastor que ell mateix, en les últimes hores, ha qualificat la candidatura de Guanyem i ERC com una "amalgama de partits" i veu "evident" que no es pot deixar a les seves mans la governabilitat del futur Ajuntament de Badalona que surti del ple de constitució del pròxim 15 de juny.

"L’error del 2015"

Albiol es mostra convençut que acabarà sent l’alcalde de la ciutat, però reconeix que no té la certesa al 100%. En una roda de premsa ha recordat al PSC que ells mateixos han reconegut "l’error" d’investir Sabater el 2015 i la necessitat de presentar la moció de censura el 2018 perquè el govern era "un desastre".

En el seu intent d’obtenir el vot en blanc socialista a la investidura, Albiol ha arribat a obrir les portes a una hipotètica entrada del PSC al govern municipal d’Albiol, quan hagin passat uns mesos des de l’inici del nou mandat municipal, una possibilitat remota tenint en compte el posicionament ferm del PSC, contrari a facilitar un govern del PP.