Albiol creu que el PP ha "d'evitar" pactar amb Vox, al qual considera d'extrema dreta

Demana al PSC no fer «experiments» a Badalona i que el deixin governar

v7b0217

v7b0217 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L’expresident del PP català i candidat a l’alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol, ha afirmat aquest dimarts que el PP ha "d’evitar" pactar amb Vox, partit que ha qualificat d’extrema dreta.

En una entrevista a RAC-1 recollida per Europa Press, ha afirmat que, malgrat que poden coincidir en alguna qüestió, respecte a Vox "són més les diferències que punts en comú respecte al PP".

Ha assegurat que ell no pactaria amb el partit d’extrema dreta a Catalunya i ha assenyalat que "s’ha demostrat que la societat espanyola no ha entès determinades visualitzacions que es van produir en campanya electoral".

Sobre la seva victòria en les eleccions municipals de Badalona, Albiol ha reivindicat que el seu projecte "no és un tema d’ideologies i de sigles polítiques", i que va més enllà del PP, ja que diu que l’han recolzat votants d’altres sectors, fins i tot independentistes.

Davant de la possibilitat que el PSC busqui un pacte amb altres grups per evitar que Albiol sigui alcalde, ha criticat que l’única possibilitat és pactar amb l’exalcaldessa i candidata de Guanyem Badalona En Comú, Dolors Sabater: "No és un pacte d’esquerres, és una senyora que representa la CUP".

Per això, ha demanat al PSC que "deixi de fer experiments i tacticismes", i el deixi governar perquè ha guanyat les eleccions.

Notícies relacionades

Així mateix, ha remarcat que no pretén governar amb els socialistes, tot i que està obert a arribar a acords puntuals a l’Ajuntament.

Preguntat per si visitaria els presos si no fos dirigent del PP, ha contestat que si l’hi demanessin i tingués la garantia que no tindria repercussió pública "des d’un punt de vista humà i personal seria difícil posar-s’hi en contra".