ENTREVISTA

Albiol convida el PSC a abstenir-se per poder governar Badalona

Apel·la al "sentit comú" dels socialistes després de la victòria del candidat del PPC

zentauroepp48346394 el candidat del pp a badalona  xavier garcia albiol  saluda 190527002148

zentauroepp48346394 el candidat del pp a badalona xavier garcia albiol saluda 190527002148 / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
Efe

El candidat del PPC a l’Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dilluns que veu de "sentit comú" que el PSC s’abstingui perquè els populars puguin governar la ciutat, on van obtenir ahir a la nit els seus millors resultats al vèncer per tercer vegada consecutiva en les municipals.

[Segueixi aquí en directe les últimes reaccions als resultats del 26-M]

"L’assenyat i raonable seria respectar la voluntat dels veïns de Badalona i que governi qui ha guanyat les eleccions de manera tan clara i aclaparadora", ha assenyalat Albiol durant una entrevista a Onda Cero després d’aconseguir 11 regidors i el 37,58% dels vots.

El líder popular, que va comandar l’Ajuntament entre el 2011 i el 2015, ha apel·lat a la "responsabilitat" de l’actual alcalde socialista, Àlex Pastor, perquè permeti un govern del PPC ja que, si cap partit aconsegueix prou recolzaments per superar la majoria absoluta de catorze edils, governarà la llista més votada.

No obstant, ha admès que "no té la seguretat" de com actuaran els socialistes, els qui van investir fa quatre anys l’exalcaldessa Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), però la van fer fora del consistori amb una moció de censura avalada pel PP i Cs.

"No tinc la seguretat perquè ja sabem com és el PSC", ha dit abans d’agregar que "veu" els socialistes de la mà d’ERC –que es va presentar a aquests comicis en coalició amb Sabater–, de JxCat i fins i tot de la CUP.

"Ells van dir que sent la tercera fora volien arribar a un acord, però entenc que va ser fruit de la passió de la nit electoral", ha afirmat.

El PP a Catalunya

Albiol també ha comentat els resultats del seu partit a Catalunya i ha asseverat que li sembla "terrorífic" i "immerescut" haver passat a ser una força minoritària, per la qual cosa ha dit que li "sembla clar" que el PP "ha de plantejar-se alguna cosa respecte a la política que s’està fent a Catalunya".

"El PP està en una situació molt delicada, però crec que si encertem, podem remuntar el vol", ha opinat després d’al·legar que a Espanya "hi havia una tendència que semblava que arrasaria el PP del mapa polític espanyol" i, en canvi, "s’han mantingut municipis molt importants".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha indicat que "el resultat a Madrid és esperançador i assenyala de manera molt clara" el rol del "projecte del partit i del centre dreta a Espanya", per la qual cosa ha advocat per "governar des de la centralitat i la sensatesa".

I ha afegit: "N’hi havia alguns que semblava que no es presentaven a les eleccions sinó a intentar enfonsar el PP i convertir-se en hegemònics en el centre dreta, però no ho han aconseguit".