Sánchez es reunirà avui amb Macron a París

El president analitzarà amb el seu homòleg francès els resultats de les eleccions europees

Tots dos participaran dimarts en la cimera dels Vint-i-set a Brussel·les

ema9

ema9

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tancada la contesa electoral del 26-M, el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, reprèn aquest dilluns l’agenda oficial. I ho farà amb un viatge a París per mantenir un sopar de treball amb el president francès, Emmanuel Macron, amb qui analitzarà els resultats de les eleccions europees, segons han informat fonts de la Moncloa.

La trobada es produirà a les 20.00 hores al palau de l’Elisi. Els dos líders analitzaran els resultats de les eleccions al Parlament Europeu, que llancen una Eurocambra que ha contingut l’amenaça ultra i populista però que ha quedat atomitzada després de perdre conservadors i socialistes la seva hegemonia. Sánchez i Macron intercanviaran punts de vista sobre la renovació de càrrecs en les institucions europees i també abordaran l’Agenda Estratègica de la UE 2019-2024.

Sánchez i Macron han tingut resultats dispars en les eleccions d’aquest diumenge. Mentre el PSOE ha guanyat, globalment, les tres conteses i consolida el seu poder a Espanya, a Macron no li han anat igual les coses a França.  El president francès ha perdut el pols davant l’ultra Marine Le Pen, que ha guanyat els comicis amb el 23% dels vots. La República en Marxa de Macron s’ha quedat a prop, amb un 22% de vots.

Cimera dimarts a Brussel·les

Macron i Sánchez participaran a més dimarts en una cimera dels Vint-i-set a Brussel·les en què es començarà a abordar el repartiment de llocs en les eleccions europees. El PSOE serà el partit amb més pes dins del grup dels socialistes europeus a la futura Eurocambra, per davant de delegacions que en altres ocasions eren de més mida, com l’alemanya, la francesa o la italiana.

Notícies relacionades

En concret, els socialistes espanyols aportaran 20 eurodiputats al grup de Socialistes i Demòcrates (S&D), que comptaria en total amb 152 representants, segons les últimes estimacions de l’Eurocambra. Per darrere del PSOE se situaria el Partit Demòcrata italià (PD), amb 18 eurodiputats.

La formació de Macron s’integrarà al bloc Aliança de Liberals i Demòcrates (ALDE), que ha aconseguit 105 representants a l’Eurocambra i és així la tercera força –per darrere dels socialistes i del Partit Popular Europeu (PPE), la més votada amb 180 escons.