'SUPERDIUMENGE' ELECTORAL

Rivera demana un "xec de confiança" per reeditar l'"èxit" del 28-A

El líder de Ciutadans ha votat al mateix col·legi electoral que Pedro Sánchez

02904ad3-4922-4d81-bd78-1c6694f0f23f-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat aquest diumenge als espanyols que el van votar el passat 28 d’abril un "xec de confiança" per reeditar l’"èxit" aconseguit pel seu partit en les eleccions generals, quan –ha recordat– va aconseguir un 80% més d’escons. Rivera ha fet aquestes consideracions després de votar al Centre Cultural Volturno de Pozuelo de Alarcón (Madrid), on una hora abans ho havia fet també el president en funcions, Pedro Sánchez.

Rivera ha volgut contestar a Sánchez, que després de votar ha demanat als partits que contribueixin a crear un horitzó d’estabilitat. "Espero que es refereixi a respectar l’oposició, a no dir fatxa a qui no pensi igual que ell, a donar la mà als pactes d’Estat que li he demanat i no ha fet fins ara, a respectar la senyora Batet i el president del Senat el reglament de la Cambra, el que diu la llei, i no com vam veure ahir, que vam haver de demanar-li que rectifiqués", ha assenyalat Rivera.

El líder de Cs ha demanat a Sánchez "respecte a la Constitució, a les institucions" i li ha instat que si governa amb Pablo Iglesias ho faci "respectant les classes mitjanes i treballadores i no aixafant-les, i respectant el reglament de la Cambra, la Constitució i les lleis". "Els espanyols no ens mereixem el que hem vist aquesta setmana. Hem vist al Congrés com s’ha intentat mirar a un altre costat davant el que feien els presos separatistes, i el president del Senat fer una ingerència inacceptable en la separació de poders", ha denunciat.

Notícies relacionades

També ha fet Rivera una crida a la participació en aquestes eleccions: "Sobretot participin, que no es quedin a casa, que no ens penedim aquesta nit de no aconseguir canvis allà on volem amb majories estables on les necessitem". El líder de Ciutadans ha dit estar convençut que serà una "gran nit" i que té "bones sensacions".