LA INVESTIDURA

L'Executiu respon a Iglesias: "Aspirem a governar en solitari"

Celaá assenyala que el "sentit comú" de què parla el líder de Podem per veure's de ministre és "subjectiu"

El Govern emmarca en l'"estricta normalitat" la breu conversa entre Sánchez i Junqueras

4df6f4ce-76ec-41da-994b-e492a8f8b3b4-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

Els socialistes continuen apostant per un Govern monocolor, tot i que la qüestió no es tancarà fins al mes que ve i dins del partit hi ha veus que defensen els avantatges d’una coalició amb Podem. "El PSOE segueix aspirant a tenir prou força per governar en solitari", ha assenyalat aquest divendres, després del Consell de Ministres, la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá.

Les seves paraules han servit de resposta a Pablo Iglesias, que en una entrevista a Efe ha considerat "de sentit comú" que ell formi part, com a ministre, del nou Govern, que presidirà Pedro Sánchez. "La composició del Govern és una qüestió que competeix en exclusiva al president del Govern. Ell sabrà canalitzar aquestes qüestions. El sentit comú acaba sent bastant subjectiu", ha assenyalat la portaveu.

Notícies relacionades

Però Celaá tampoc ha tancat del tot aquesta porta, assenyalant que la hipotètica coalició tampoc suposaria un "despropòsit". De moment, ha dit, és una "aspiració de Podem" que el PSOE "respecta".

La portaveu, finalment, s’ha referit a la breu conversa que van mantenir dimarts passat Sánchez i Oriol Junqueras, durant la constitució del Congrés. Segons el seu parer, no suposa res fora del comú. "Sánchez va saludar Junqueras i també Santiago Abascal. L’assumpte se circumscriu a la més estricta normalitat. Va ser cortesia parlamentària", ha assenyalat.