sessió constitutiva

Primera provocació de Vox: Abascal s'asseu darrere de Sánchez al Congrés

El socialista José Zaragoza es col·loca entre el líder del partit ultra i un dels seus diputats

Els presos electes també tindran una ubicació centrada després que els seus companys els hagin reservat lloc

zentauroepp48257561 abascal sanchez190521103223

zentauroepp48257561 abascal sanchez190521103223 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts

Joc de cadires i primera provocació de Vox alCongrés dels Diputats. Els diputats del partit d’ultradreta han sigut dels primers a arribar a l’hemicicle, que aquest dimarts acull la sessió de constitució de la legislatura, i el seu líder, Santiago Abascal, ha decidit asseure’s a l’escó que tradicionalment ocupa el portaveu del grup socialista, just darrere del president del Govern

El parlamentari del PSC José Zaragoza, de fet, ho ha vist i s’ha assegut entre Abascal i el diputat de Vox Iván Espinosa de los Monteros, cosa que ha ofert una de les primeres imatges inesperades de la sessió, que s’iniciarà a les 10.00 hores. Els diputats de Vox han arribat un parell d’hores abans de l’inici de la sessió. 

Santiago Abascal (Vox) i José Zaragoza (PSOE), junts a l’hemicicle / efe

Els diputats estan arribant al Congrés des de primera hora i accedeixen a l’hemicicle per ocupar els escons que vegin buits, ja que encara no estan assignats. El grup popular s’està col·locant per la seva zona habitual, igual que Ciutadans en l’anterior legislatura. En canvi, els diputats socialistes que entren a l’hemicicle i veuen on són els de Vox es van col·locant al galliner.

Els presos electes, visibles

Notícies relacionades

També els diputats de Junts han acudit a primera hora del matí a l’hemicicle del Congrés per reservar tres llocs per als seus companys presos –Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull– a la zona central del Saló de Plens i just darrere del banc blau del Govern per poder garantir la seva visibilitat. "Els volen silenciats i invisibles i hem fet tot el possible perquè estiguin en una posició ben visible, com mereixen", ha explicat la portaveu dels independentistes, Laura Borrás. Als llocs que han elegit per als seus companys han col·locat els seus tres noms i les carteres de diputats que els van ser entregades aquest dilluns quan van recollir les seves actes, però que no es van poder emportar a la presó.

Els diputats presos, que han arribat a la Cambra procedents de la presó de Soto del Real a dos quarts de nou del matí, entraran a l’hemicicle poc abans de l’inici de la sessió constitutiva, a la qual han acudit les seves dones que seguiran el desenvolupament de la sessió des de la tribuna de convidats. Tots tres, juntament amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, tornaran a la presó després de prendre possessió dels seus escons quan finalitzi la primera sessió de la XIII Legislatura.