sessió constitutiva

Els presos electes utilitzen el telèfon en el Congrés

Els quatre diputats en situació de presó preventiva mantenen converses telefòniques tot i que tenen limitada la seva connexió amb l'exterior

zentauroepp48257423 rull sanchez turull190521101750

zentauroepp48257423 rull sanchez turull190521101750 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts

Els quatre diputats electes en situació de presó preventiva –Oriol Junqueras (ERC) i Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull (Junts)– han aprofitat la seva estada al Saló de Plens del Congrés per parlar per telèfon amb l’exterior en diferents moments de la sessió constitutiva. Ho han fet en diferents ocasions, tant per mantenir converses com per contestar missatges o revisar les seves xarxes socials.

Notícies relacionades

A la presó, els presos tenen limitada la connexió amb l’exterior, amb comunicacions taxades per a les quals, a més, únicament poden utilitzar els telèfons de la presó. Aquest dilluns, quan es van acreditar a la Cambra custodiats per la policia, els diputats presos no van poder rebre l’‘equip tecnològic’, que va quedar a càrrec dels seus respectius grups parlamentaris.

També s’ha pogut veure els presos electes per la candidatura de Junts a la cafeteria del Congrés, esmorzant amb els seus companys de grup parlamentari.