a la sessió constitutiva

El fantasma gai de Vox entra al Congrés: tres diputats del PSOE llueixen el símbol

Els socialistes han aprofitat la sessió constitutiva per donar visibilitat al col·lectiu i criticar la política d'Abascal

icono-gay-vox-psoe

icono-gay-vox-psoe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Tres representants del PSOE, l’actual secretari d’Estat per a l’Avenç Digital, Francisco Polo i els diputats per Jaén i Barcelona, Felipe Sicilia Arnau Ramírez, respectivament, han acudit aquest dimarts a la sessió de constitució del Congrés amb samarretes i xapes del fantasma gai de Vox, conegut a les xarxes socials com el 'gaysper'.

Aquesta icona, que representa un fantasma amb la bandera de l’arc de Sant Martí –que utilitza el col·lectiu LGTBI com a símbol–, va ser utilitzada pel partit de Santiago Abascal en les últimes eleccions del 28 d’abril assenyalant-lo com un dels fronts en què Vox presentaria "batalla" en la seva tasca política.

Tant Sicilia com Ramírez, que a més és secretari LGTBI dels socialistes catalans, han portat samarretes blanques amb el 'gaysper' dibuixat al seu frontal. Mentre que Polo s’ha decantat per portar una xapa amb aquesta icona a la solapa del seu vestit.

Ramírez ha aprofitat l’aglomeració que s’ha produït durant la primera votació de la jornada per situar-se a les escales de l’hemicicle al costat d’Abascal, que aquest dimarts s’ha assegut a l’escó situat darrere del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

La foto d’aquest moment ja ha propiciat reaccions a les xarxes socials. Per exemple, l’usuari Trunks ha publicat "quan un mem se’t gira en contra", que ha acompanyat amb la foto d’Abascal assegut a l’hemicicle i el símbol del 'gaysper' de fons.

"Els seus atacs no ens debiliten, ens reforcen... Més orgullosos que mai de defensar els drets de totes i tots", ha escrit el diputat jaenès en el seu compte personal de Twitter en al·lusió a Vox.