LA CERIMÒNIA D'ENTREGA DE LA CREU DE SANT JORDI

Crits de "llibertat, presos polítics" davant un Messi en silenci

Després del discurs de Torra recordant els processats pel procés, el públic ha esclatat en aplaudiments

presos politics / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

La cerimònia d’entrega de les Creus de Sant Jordi que concedeix el Govern ha acabat amb crits per la "llibertat" dels polítics independentistes presos. El futbolista blaugrana Leo Messi, un dels guardonats en la cerimònia d’aquest dijous a la nit, ha guardat silenci mentre el públic corejava les paraules "llibertat, presos polítics”.

Després del discurs amb què posava fi a l’acte del president de la Generalitat, Quim Torra, el públic ha esclatat en aplaudiments pels polítics empresonats, als quals no s’ha afegit el jugador argentí.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, Torra ha enviat una "abraçada fraternal" als presos i ha advocat per "anar més lluny", instant els catalans a "exigir-se més" com a poble.

En aquesta edició de la Creu de Sant Jordi, que el Govern entrega des de 1981, han sigut distingides 28 personalitats i 15 entitats. A més de Messi, han rebut el guardó, entre d’altres, la corredora Núria Picas; els expresidents del Parlament Ernest Benach i Joan Rigol; el president de Pimec, Josep González, o els membres de La Trinca