ERC es compromet al trasllat de Wad-Ras

Els republicans prometen recuperar les instal·lacions de Sant Martí per a la ciutat

Esquerra dubta entre dedicar el solar a vivendes o equipaments

zentauroepp46266318 29 de mayo del 2018  estrasburgo  la mujer de raul romeva  d181215130639

zentauroepp46266318 29 de mayo del 2018 estrasburgo la mujer de raul romeva d181215130639

1
Es llegeix en minuts

La candidatura d’ERC a Barcelona va proposar dimecres traslladar la presó de dones de Wad-Ras, situada als voltants de la Vila Olímpica, al districte de Sant Martí, a una altra de més ben equipada i recuperar per a la ciutat les antigues instal·lacions de la presó. És a dir, seguir l’esquema fet servir per a la recuperació ciutadana de la presó Model.

La número 6 de la llista municipal republicana per a la capital catalana, Eva Baró, es va comprometre, després de visitar les instal·lacions juntament amb la número 2 de la llista europea, Diana Riba,  a "assumir i agilitar el trasllat de la presó de Wad-Ras a unes instal·lacions que siguin més funcionals" i que "estiguin subordinades a l’objectiu del sistema penitenciari, que és la reinserció social i laboral".

La candidata i actual diputada al Parlament, després de recordar que Wad-Ras és la "institució penitenciària més antiga de Catalunya", va insistir que, en cas de vèncer el diumenge 26, l’eventual govern municipal republicà "mourà l’assumpte amb màxima rapidesa", a través de la planificació urbanística. No va voler, malgrat això, revelar si al solar que s’alliberaria es construirien vivendes o equipaments: “s’estudiarà la sortida més adequada”.

Mirada feminista

Notícies relacionades

Riba, per la seva banda, va remarcar la importància de "pensar les presons des d’una mirada feminista" perquè "les dones estiguin en igualtat de condicions que els homes". La també parella de Raül Romeva va asseverar que, malgrat que el Parlament Europeu no pot legislar sobre presons, des del seu partit sí que poden "donar consells als altres estats o al Parlament, tot i que també podem recollir-los".

Va destacar, així mateix, que el model català de presons, que gestiona la Conselleria de Justícia, és "de reinserció, i no un model de càstig”.