CITA AMB LES URNES

Casado assenyala la imatge de partit corrupte com a causa de la desfeta

El líder conservador es regira contra els crítics, pròxims a Rajoy, i l'herència deixada per l'expresident

Assegura que seguirà al capdavant del partit malgrat que el 26-M torni a emportar-se un revés electoral

zentauroepp46601900 20190118 gal190118191724

zentauroepp46601900 20190118 gal190118191724 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pablo Casado s’ha regirat contra els crítics que l’acusen de la desfeta pel seu gir a la dreta. El líder del PP ha revelat que el seu equip ha encarregat estudis sobre l’opinió dels seus potencials votants que assenyalen que la principal causa per la qual no els van donar el seu suport el 28-A va ser la corrupció i no la radicalització dels seus missatges

El president dels conservadors s’ha descarregat així de responsabilitat per la caiguda de 137 a 66 escons i remarca el llast que ha suposat per a ell i el seu nou equip l’herència rebuda de mans de Mariano Rajoy. Es dona la circumstància que aquests dies els que han aixecat la veu públicament contra la dretanització del partit han sigut dirigents pròxims a l’excap de l’Executiu com el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo; el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, i el dirigent dels populars bascos, Alfonso Alonso.

Els escàndols de 'Gürtel', 'Púnica', el 'cas Taula' o l’operació Kitchen afecten destacats membres del PP i, tot i que no han sigut objecte principal de debat a la campanya de les generals, sí que han pesat en el sentit del vot dels electors de dretes, segons ha comentat Casado.  "No diuen la presó permanent revisable...", ha afirmat sobre les causes que els participants en aquests estudis qualitatius han posat de manifest. En una entrevista a 'Espejo Público', el líder de l’oposició ha dit que no s’ha plantejat dimitir en cap moment perquè tant Rajoy com José María Aznar i fins i tot Pedro Sánchez van aconseguir arribar a la Moncloa al tercer intent.

Votar l’original

Notícies relacionades

Casado ha insistit que, en el "primer congrés de la història" del PP per "primàries", els afiliats li van donar un mandat per a quatre anys i, per tant, tot i que s’emporti un nou revés electoral el 26 de maig, preveu continuar liderant la formació. 

Ha tornat a lamentar la divisió de la dreta i ha acusat Ciutadans i Vox d’"imitar" i "plagiar" el seu partit. Per això, ha conclòs, en aquests pròxims comicis municipals, autonòmics i europeus de d’aquí a dues setmanes caldria "votar simplement l’original".