El Govern vol una mesa del Congrés sense independentistes ni Vox

La vicepresidenta del Govern afirma que els vuit llocs quedarien repartits entre els quatre grans partits

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra

El Govern vol una mesa del Congrés sense partits independentistes ni Vox. Estaria presidida pel PSOE, com a partit més votat, i amb els altres vuit llocs repartits entre els quatre grans partits: PSOE, PP, Ciutadans i Unides Podem, amb dues places cada un, tal com va avançar EL PERIÓDICO el dia 8

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha volgut deixar clar que l’objectiu del PSOE és formar "una mesa representativa dels grans partits, que són els que en aquest moment tenen més escons i que representen de manera plural el conjunt de la ciutadania".

Notícies relacionades

Calvo ha dit que a la mesa "no hi ha d’haver tots els partits" i que és a la Junta de Portaveus "on hi ha tots els partits de manera constitucional i legal". "La mesa de Congrés no és una Junta de Portaveus bis, és un òrgan diferent i allà hi ha d’haver els partits que assoleixin un acord entre si", ha indicat.

Després de presentar les seves credencials al Congrés, Carmen Calvo ha dit desconèixer qui proposarà el PSOE per presidir la cambra i ha remès la decisió al president, Pedro Sánchez. "No ho he de decidir jo, afortunadament –ha comentat–. Com és lògic, és a la feina de decisió del secretari general".