'cas Màster'

Cifuentes fitxa l'advocat de Cristiano Ronaldo

La vista oral se celebrarà en un jutjat Penal de Madrid perquè les penes que es demanen són inferiors als cinc anys.

cifuentes-comision

cifuentes-comision

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes ha canviat d’advocat i a partir d’ara serà repsentada en el 'cas Màster' pel lletrat José Antonio Choclán, conegut per portar la defensa de Cristiano Ronaldo, José Mourinho, Francisco Correa o David Marjaliza.

Així consta en un escrit, avançat per la cadena SER, en el qual es designa l’advocat penalista Choclán "en virtut del dret que assisteix aquesta part per nomenar advocat de confiança".

A l’espera de judici

Cifuentes espera que s’assenyali el judici per la seva acusació en relació amb un delicte de falsedat documental per la suposada falsificació de l’acta del Treball de Final de Màster (TFM) dels estudis de postgrau que va realitzar a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC).

La seva exdefensa va remetre l’abril passat al jutjat un escrit de qualificació provisional de cara a la celebració de la vista oral, en el qual va reiterar que la seva clienta "ni va ordenar, ni va encarregar, ni va participar de cap manera en cap" dels fets que se li imputen. El procés està en la fase intermèdia. La vista oral se celebrarà en un jutjat Penal de Madrid perquè les penes que es demanen són inferiors als cinc anys.

Petició fiscal

La Fiscalia de Madrid sol·licita per a Cifuentes tres anys i tres mesos de presó al considerar-la inductora de la falsificació de l’acta, mentre que l’acusació que representa la Rei Joan Carles eleva a quatre la sol·licitud de pena de presó.

Notícies relacionades

En l’escrit, l’advocada de l’expolítica madrilenya afirma que "no són certs els fets relatats per les acusacions en la mesura que" la seva clienta és "completament aliena a qualsevol dels fets que se li adjudiquen". Així, recalca que "Cifuentes mai es va posar en contacte" amb l’exassessora Maite Feito, "ni amb cap altra persona, perquè es fes cap mena de gestió per resoldre la crisi provocada per l’article publicat per ‘Eldiario.es’ el dia 21 de març del 2018."

"La meva representada ni va ordenar, ni va encarregar, ni va participar de cap manera en cap dels fets descrits per les acusacions. Ni la senyora Feito depenia jeràrquicament de la meva representada, ni eren amigues, ni mai van mantenir cap contacte en relació amb els fets publicats el dia 21 de març del 2018, ni aquell mateix dia, ni amb posterioritat a aquesta data," asseverava l’exlletrada de Cifuentes.