El PP continua enredat en el seu viatge ideològic

Casado diu que són la casa del centredreta i Feijoo defensa un projecte «d'ampli espectre»

González Pons rebutja els canvis de rumb o el limitar-se a ser un «partit d'ideologia»

undefined48086592 graf7378  madrid  09 05 2019   el presidente del pp  pablo c190511191650

undefined48086592 graf7378 madrid 09 05 2019 el presidente del pp pablo c190511191650 / Rodrigo Jimenez

2
Es llegeix en minuts
EL PERIOÓDICO

Els populars intenten reprendre el ritme de campanya electoral, després d’haver-la interromput breument com gairebé tots els altres per la mortd’Alfredo Pérez Rubalcaba. Al partit de Pablo Casado li havia costat arrencar perquè el debat intern sobre quina és l’àrea ideològica on s’ha d’ubicar aquesta formació –abans de grans majories i des de fa un parell de setmanes de 66 escons– ho ocupa tot. Després d’un breu parèntesi de duel, es reprèn la campanya. Però també el debat esmentat. “Quan el PP està unit i és un partit d’ampli espectre polític, a Espanya li va millor, a Galícia li va millor i a Vimiamzo li anirà millor”, va dir aquest dissabte el president de Galícia, Alberto Núñez Feijoo, en un míting. Feijoo, ara mateix el baró i dirigent conservador que més respecte suscita en la seva formació política, continua amb un discurs que marca sense dissimular el camí a seguir al seu cap de files, Casado, que va optar per escorar-se a la dreta (per competir amb Vox) a les generals amb resultats nefastos.

Des de València, el mateix Casado provava de centrar-se en la feina sense pensar en el que li pot caure al damunt si no remunta. Divendres ja havia donat un toc d’atenció als seus, sol·licitant lleialtat en un moment en què se la juguen. Ell especialment, però no només. Aquest dissabte es va limitar a parlar d’aglutinar esforços, de pensar a l’hora de votar que el PP és aquesta “casa del centredreta” a la qual haurien de tornar els votants de Cs i Vox per convertir el seu vot en útil a l’hora de frenar Pedro Sánchez. Segons ell, existeix una segona oportunitat de guanyar un “contrapès” a través de comunitats i ajuntaments amb què frenar el PSOE.

En aquest mateix acte, un dels seus candidats al Parlament europeu i un veterà en el partit, Esteban González Pons, es va permetre també fer una reflexió en veu alta sobre el futur d’unes sigles, les seves, que semblen donar perillosos vaivens en aquestes setmanes.  “Jo no crec, t’ho dic aquí en privat [estaven en un acte electoral tots dos], entre tu i jo, que calgui fer cap més canvi de rumb que tornar a mirar-nos a nosaltres mateixos. Recordeu els nostres noms i digueu a la gent els serveis que hem prestat al nostre país [...]. Som el gran partit del centredreta espanyol i per aquest ordre”, va recalcar.

El partit “adult” i de “solucions”

Notícies relacionades

El missatge de Pons va ser de pes i en presència del seu president. Va suggerir que es poden emprendre canvis polítics en els partits sense necessitat de donar cops de volant desconcertants. “El PP és un partit responsable, un partit sòlid, el partit fiable, el que es renova per addició, el partit segur, el partit ambiciós, amb el que es troba feina, amb el que no corre perill la unitat d’Espanya”, va remarcar.

El valencià va prosseguir marcant ‘argumentari’ emfatitzant que la seva és una organització “de solucions” i no un partit d’ideologia. “No som cap de les dues còpies del PP, som l’autèntic PP. No estem dividits, com pretenen els nostres rivals, els que volen que perdem les eleccions, i no estem derrotats com pretenen els nostres imitadors”, va concloure.