Artadi reclama a Maragall que es comprometi a no investir Colau

La número dos de JxCat càrrega contra Iceta i evita concretar si votaran la seva candidatura al Parlament

Anuncia el seu programa electoral per a aquest dissabte

Elsa Artadi.

Elsa Artadi. / ACN / Alex Recolons

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La número dos de la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha criticat el candidat d’ERC, Ernest Maragall, al qual li ha retret no haver acceptat una candidatura independentista única de cara a la capital catalana. "No és Maragall o Colau, és Maragall i Colau", ha insistit. "Un Govern de Colau amb Maragall no és un canvi, és un recanvi", ha insistit, i ha instat l'exconseller a no investir l’alcaldessa i candidata a la reelecció. Artadi ha anunciat que serà aquest dissabte, una vegada iniciada la campanya, quan presentarà el programa electoral de la seva formació.

Crítiques a Iceta i diàleg

"El xantatge d’Iceta de perquè és català l’hem de votar em sembla al·lucinant; aquest senyor no és ni senador", ha afirmat sobre la candidatura de Miquel Iceta a la presidència del Senat, que ha de passar per la seva designació com a senador a proposta del Parlament. "A la taula hi som els independentistes però no hi ha ningú més; hi continuarem estant, però Pedro Sánchez i el PSC han de fer un gir definitiu", ha plantejat. "Que s’aclareixin d’una vegada on van, si van de la mà de la repressió, del 155 o decideixen d’una vegada dialogar, negociar i apostar per la democràcia", ha afegit.

Repreguntada sobre la votació de Junts per Catalunya (JxCat) la pròxima setmana al Parlament sobre la designació d’Iceta, Artadi ha afirmat que "només perquè el senyor Pedro Sánchez es creu que posar de president del Senat un català que ha recolzat el 155 és un gest amb Catalunya, per a nosaltres no és suficient, és conèixer molt poc els catalans". "O hi ha un canvi en l’actitud del PSC i del PSOE, ser català o no ens deixa indiferent", ha insistit. "El Parlament és sobirà i al Parlament decidirem què fem", ha afegit, sense concretar les condicions d’Iceta per votar a favor de la seva candidatura.

Artadi ha carregat contra la inseguretat a Barcelona i l’ha descrit: “L’heroïna tornant a la ciutat, prostitució al carrer, narcopisos i falta de civisme a tots els nivells, fruit d’un govern que no ha cregut en la policia". I ha proposat fer promocions de Guardia Urbana, fins als 3300 agents al final de mandat i recuperar les patrulles a peu. "No s’ha fet la feina, s’ha passat al 'no em deixen, no em toca, s’han portat malament amb mi’", ha afegit, admetent la falta de Mossos d’Esquadra, fet del que ha culpat al Govern espanyol.

La "venjança" de la JEC

Notícies relacionades

En una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Artadi ha criticat la decisió de la Junta Electoral Central de no permetre una roda de premsa aquest divendres del cap de llista, Joaquim Forn, empresonat de forma preventiva per l’1-O. "A veure si fem mal a la candidatura de Puigdemont a Barcelona, estem veient una represàlia, una venjança" contra JxCat, ha afirmat la candidata i exconsellera de la Presidència del Govern. "Ha prevalgut l’antidemocràcia, anar contra els que no es rendeixen mai", ha proclamat.

Sobre el sondeig del Centre d’Estudis d’Opinió, Artadi ha valorat "molt positivament" la possibilitat d’aconseguir dos eurodiputats per a Junts per Catalunya-Lliures per Europa.