eleccions locals i autonòmiques

Carmena i Errejón posaran la seva foto a les paperetes de Más Madrid

La mesura intentarà evitar que els vots dirigits als dos líders acabin en els seus anteriors partits

Hauran de competir amb Madrid en Pie a l'Ajuntament i amb Unides Podem a la regió

carmena-errejon

carmena-errejon

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Que Manuela Carmena i Íñigo Errejón són dues figures conegudes de la política ja no hi ha qui ho dubti. La primera per ser l’alcaldessa de Madrid des del 2015 per Ahora Madrid i el segon per ser un dels cofundadors de Podem. No obstant, cap dels dos es presentaran a les eleccions locals i autonòmiques, respectivament, amb la seva anterior formació, sinó amb Más Madrid. I, per evitar equívocs en el pròxim 26-M, han decidit posar una fotografia de tots dos a les paperetes del seu nou partit. 

Errejón i Carmena, en la seva lluita per conquerir l’Assemblea de Madrid i l’Ajuntament  respectivament es trobaran amb els seus antics companys de partit: l’alcaldessa tindrà al davant una candidatura d’IU i Anticapitalistes, liderada per Carlos Sánchez Mato, actual regidor madrileny, i Errejón es disputarà la regió amb Isabel Serra, la candidata d’Unides Podem.

En aquest sentit, i a l’espera que algun vot que vagi dirigit a ells acabi a l’adversari per desconeixement, faran servir la seva imatge personal per deixar ben clar quin és ara el seu partit polític. 

Allunyats de Podem

Notícies relacionades

L’exjutge va arribar al consistori madrileny el 2015, després d’una aparició exprés en l’escenari polític i amb el recolzament del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, –un partit del qual ella va assegurar en nombroses ocasions no formar part. En aquells comicis es va presentar amb Ahora Madrid, una plataforma que aglutinava els morats,  IUAnticapitalistes i la Bancada Municipalista

No obstant, els frecs amb Iglesias i amb alguns dels dirigents de Podem Madrid, com l’ex JEMAD Julio Rodríguez, van portar Carmena a marcar distàncies i a formar el seu propi partit: Más Madrid. A aquesta iniciativa s’hi va sumar Errejón al gener. Relegat en el seu propi partit des que es va enfrontar a Iglesias per la secretaria general, el polític madrileny va decidir fer un pas endavant i, avisant amb cinc minuts d’antelació, va anunciar la seva aliança amb l’alcaldessa