ERC veu "intolerable" el comportament de Núria de Gispert

Sergi Sabrià ha considerat el tuit de l'expresidenta del Parlament un "error greu"

ERC haurà de decidir si recolza o no la proposta del PSC de retirar-li la Creu de Sant Jordi

Núria de Gispert, al Parlament.

Núria de Gispert, al Parlament. / Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts
ACN/El Periódico

Sergi Sabrià, el portaveu d’ERC al Parlament, ha reprovat el tuit de l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert en què relacionava els polítics de Cs i el PP que han marxat de Catalunya amb porcs. "És un error greu. Són comportaments que no hauríem de tolerar en la nostra societat ni en el nostre projecte, que pretén ser inclusiu i estendre la mà tothom," va declarar aquest dijous a TVE. A començaments d’aquesta setmana se li va concedir a De Gispert la Creu de Sant Jordi "en agraïment per la tasca realitzada com a tretzena presidenta del Parlament de Catalunya" i el PSC-Units per Avançar ja ha proposat una resolució demanant la retirada del guardó. ERC, per la seva banda, haurà de decidir si recolza o no la proposta de resolució dels socialistes. El president de la Generalitat, Quim Torraha rebutjat retirar la Creu de Sant Jordi a l’expresidenta i ha donat així la polèmica per tancada.

"Exageració enorme"

Notícies relacionades

Aquest divendres al matí, De Gispert ha admès al programa 'No ho sé' de Rac 1, que el tuit va ser "inapropiat", però que al compartir la imatge no va veure que feia referència a les exportacions porcines. "En cap moment vaig voler insultar aquestes persones", s’ha justificat l’expresidenta del Parlament. No obstant, la presidenta de Demòcrates de Catalunya ha qualificat d’"exageració enorme" l’allau de crítiques i ha considerat que no creu que "la gent s’hagi de llançar al seu coll d’aquesta manera" ni per un tuit ni per deu.

Després de les seves tímides disculpes, ha tornat a carregar contra Cs el PP: "Moltes d’aquestes persones que ara ja no seran aquí han portat el Parlament a una situació d’indignitat molt gran. Han fet que semblés una parada de mercat", ha sentenciat De Gispert, abans de recordar comentaris de Cs i del PSC cap als polítics independentistes presos que ella considera ofensius. Ha retret a Arrimadas i a Miquel Iceta que es riguessin de Jordi Turull i que qualifiquessin Quim Torra de "cap d’un comando". "¿De què van? Ells ho fan en seu parlamentària. Jo ho he fet en un tuit. És molt diferent", s’ha defensat.