24 d’oct 2020

Anar al contingut

26-M

Ciutadans de Berga i Vox de Manresa compartien un membre en les llistes de les municipals

La duplicitat la va denunciar el PSC de la capital del Bages a la Junta Electoral de Zona

El Periódico / Barcelona

Ciutadans de Berga i Vox de Manresa compartien un membre en les llistes de les municipals

TONY LARA

Les llistes de Ciutadans de Berga i de Vox de Manresa per a les eleccions municipals del 26 de maig compartien un mateix candidat, segons informa ‘Regió7’. Aquest mitjà explica que la duplicitat la va denunciar el PSC de la capital del Bages a la Junta Electoral de Zona (JEZ) i Cs va haver de buscar un substitut. També afegeix que, finalment, Miguel Carmona –ocupava la posició 16 i en el partit ultra, la 12– no anirà en cap de les dues llistes. El ‘bicandidat’, que no milita en cap dels dos partits, ha desaparegut al mateix temps de la llista de Vox Manresa.

La JEZ va comprovar després de la denúncia que es tractava de la mateixa persona i va demanar a Cs de Berga que substituïssin aquest membre de la llista ja que no hi havia cap suplent. Aquest error havia de ser corregit perquè la candidatura de la formació taronja es pogués presentar, cosa que van aconseguir salvar gràcies a la pròrroga que va decretar la JEZ. 

L’alcaldable de Cs a Berga –és la primera vegada que es presenta a les municipals el partit d’Albert Rivera– ha explicat al ‘Regió7’ que Carmona s’ha excusat dient que “no es va poder donar de baixa de la llista de Vox per falta de temps o per distracció”.