CITA AMB LES URNES

Resultats de les eleccions 2019 a Espanya: generals i per municipis, províncies i comunitats

Els resultats de l'escrutini atorguen una clara victòria al PSOE de Pedro Sánchez, si bé necessitarà recolzaments per governar

resultados-elecciones-generales-2019

resultados-elecciones-generales-2019

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els resultats de les eleccions generals del 28 d’abril del 2019 aEspanyaatorguen una clara victòria al PSOE de Pedro Sánchez. Els socialistes han aconseguit 123 diputats, molt lluny de la majoria absoluta (176 escons), per això hauran de negociar pactes amb altres forces polítiques per formar Govern.

Tots els resultats de les eleccions

<a href="https://elecciones.elperiodico.com/resultados/generales/2019/espana/">Busca les dades del teu municipi, província o comunitat</a>

EL PERIÓDICO ofereix totes les dades de l’escrutini electoral, tant les xifres generals com els vots per municipis, províncies i comunitats, tots comparats amb els d’anteriors eleccions legislatives. La web inclou un cercador que permet a l’usuari accedir directament a la localitat, circumscripció o autonomia que li interessi.

7,5 milions de vots del PSOE

Amb l’escrutini al 99,99%, el PSOE és el guanyador de les eleccions generals amb 7,5 milions de vots i 123 diputats. Unides Podem ha aconseguit 3,7 milions de vots i 42 parlamentaris. 

A les dues forces els faltarien 11 parlamentaris per a la majoria absoluta. No en tindrien prou amb el suport del PNB (6), Coalició Canària (2), Compromís (1) i el Partit Regionalista de Cantàbria (1), per la qual cosa per a la investidura haurien de buscar més recolzaments en forces com ERC (15), Junts per Catalunya (7) i Bildu (4).

Al flanc dret, Pablo Casado enfonsa el PP fins als 66 escons (en tenia 137), Albert Rivera n’aconsegueix 57 per a Ciutadans, Santiago Abascal portaVox als 24 parlamentaris. Inclosos els 2 diputats de Navarra Suma (la candidatura d’UPN, Cs i el PP a la comunitat foral), la triple dreta en totalitza 149.

Resultats de les eleccions a Madrid

A la Comunitat de Madrid, el daltabaix del Partit Popular –que ha baixat de 15 a 7 escons– ha propiciat la victòria del PSOE (11 diputats), per davant de Ciutadans (8), PP (7), Podem (6) i Vox (5).

Madrid capital, els socialistes han sigut la força més votada amb el 27% dels vots, pel 21% del PP i el 20% de Ciutadans.

Resultats de les eleccions a Catalunya

Notícies relacionades

CatalunyaERC és la guanyadora de les eleccions amb 15 parlamentaris, seguida del PSC (12), En Comú Podem (7) Junts per Catalunya (7). Ciutadans n’obté 5, i el PP i Vox, 1 cada un.

A la ciutat de Barcelona, també ERC ha sigut la força més votada amb el 23,1%, tot i que amb només 3.000 vots més que el PSC (22,8%). Per darrere queden En Comú Podem (16,4%), Ciutadans (11,7%), Junts per Catalunya (10,8%), PP (6,2%), Vox (3,4%) i el Front Republicà d’Albano Dante Fachin (3,3%).