Brutal enfrontament entre Álvarez de Toledo i Montero per la violació

La candidata del PP amenaça de portar la líder d'Unides Podem als tribunals per acusar-la de justificar les agressions sexuals

irene montero -como-gobierne-la-derecha--cuando-te-violen-vendr-una-mujer-como-caye / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

La reforma dels delictes sexuals ha eclipsat aquesta nit el bloc dedicat a la política social dins del debat a sis celebrat a TVE quan la cap de llista del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha qüestionat que tot el que no sigui un sí és un no, tal com planteja la reforma socialista. La resposta més contundent a aquesta afirmació ha arribat de la mà de la número dos d’Unides Podem per Madrid, Irene Montero, que li ha retret que "posi en dubte" quan es viola una dona.

aqu-lvarez-de-toledo-sobre-la-violacin-un-silencio-es-un-no-de-verdad-van-diciendo-ustedes-s-s-s-----un-discurso-muy-peligroso---se-ll / periodico

"El consentiment afirmatiu. Diu (el seu programa) "garantirem amb el Codi Penal que tot el que no sigui un sí és un no. ¿De veritat garantiran això? ¿Un silenci és un no? ¿Vostès diuen que un silenci és un no? Un dubte: ¿de veritat van dient vostès ‘sí, sí, sí’ fins al final?", ha preguntat a la cap de llista del PSOE per Sevilla, María Jesús Montero, que ha respost: "No és no. No és no, sobretot, en el consentiment femení".

Newsletters

Rep al teu correu les últimes notícies de la cursa electoral

Rep al teu correu les últimes notícies de la cursa electoral(activant la casella ‘Claus electorals’ en el teu perfil d’usuari)

Irene Montero, per la seva part, ha demanat a les dones que vagin a votar el 28 d’abril perquè és important per a les seves vides. "Com governi la dreta ja veiem el que passarà, quan una dona vol avortar li diran "havies d’haver pensat més el que portes dins"; quan et violin vindrà una dona com Cayetana Álvarez de Toledo per dir-te "home, estimada, no n’hi ha per a tant, jo no dic que sí tota l’estona, cada vegada, jo no dic que sí fins al final", ha afirmat.

Igualment, ha afegit que en aquest país les dones han dit "clarament" que "només sí és sí" i això, segons el seu parer, ha de passar a la llei.

"Repeteixi-ho"

Per la candidata popular, aquesta afirmació és acusar-la de justificar una violació. "Vostè m’està acusant de justificar una violació", ha dit mentre l’ha desafiat a repetir-ho. Montero llavors ha remarcat que no es pot posar en dubte quan es viola una dona i ha suggerit a Álvarez de Toledo que vagi als tribunals, una cosa que no ha descartat.

La popular ha acusat d’"indignes" Podem, a qui atribueix haver portat el feminisme a una lluita "trasbalsadora" que enfronta homes i dones, un retret que també ha fet contra els socialistes. A més, ha assegurat que ni totes les dones són víctimes ni tots els homes, violadors. Finalment, ha insistit que Montero repetís la seva afirmació, però aquesta ha preferit dedicar el temps restant a les seves propostes.

Notícies relacionades

Per la seva part, María Jesús Montero ha defensat la reforma del Codi Penal que plantegen els socialistes. "Per intentar que no es produeixin situacions com la que vostè ha referit amb molt poc respecte", ha dit al·ludint també Álvarez de Toledo.

Tampoc ha agradat l’afirmació al número dos d’ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, que l’ha qualificat de "gravíssima" i ha demanat que la revisi. "T’ho dic com a home. No és no. Un silenci és un no", ha remarcat. Per la seva part, Aitor Esteban, cap de llista del PNB, també s’ha mostrat a favor de reformar el Codi Penal per evitar sentències com la de ‘La manada’.