Nivell 4

Interior reforça les mesures antiterroristes per la coincidència de les eleccions i la Setmana Santa

Les forces de seguretat intensificaran els controls aleatoris de vehicles i persones

undefined45088972 valencia 18 9 2018  pol tica  fernando grande marlaska el pr181115003939

undefined45088972 valencia 18 9 2018 pol tica fernando grande marlaska el pr181115003939

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La coincidència de les eleccions generals, les autonòmiques del País Valencià i la Setmana Santa han portat el Ministeri de l’Interior a reforçar les mesures antiterroristes del nivell 4 d’alerta.

Segons ha informat el Ministeri, la Secretaria d’Estat de Seguretat ha ordenat aquest reforç després de la reunió que ha mantingut la Mesa de Valoració de l’Amenaça Terrorista.

El reforç del nivell 4 suposarà un enrobustiment dels dispositius de seguretat i de les capacitats d’intel·ligència, de control i de seguiment antiterrorista per part de tots els cossos policials, que s’estendrà a les celebracions pròpies de Setmana Santa.

L’ofici de la Secretaria d’Estat posa èmfasi en la vigilància i protecció dels actes electorals, els llocs, espais i mitjans de transport, els esdeveniments religiosos, de lleure o lúdics en general i tots aquells on hi hagi una alta concentració de persones, a més de les infraestructures crítiques i estratègiques.

I ja, més en concret, i en el més visible per a la ciutadania, les forces de seguretat intensificaran els controls aleatoris de vehicles i persones on hi hagi gran afluència de ciutadans.

Fins a finals de mes

El reforç començarà aquest divendres 12 d’abril i s’estendrà fins al dia 29 d’aquest mes, en la jornada posterior als comicis generals i valencians.

Notícies relacionades

Es tracta d’un reforç similar al que es va posar en marxa el Nadal passat, i és complementari a les mesures que ja s’adopten en el vigent pla del nivell 4 d’alerta.

A més de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, l’ofici de la Secretaria d’Estat s’ha remès a l’Ertzaintza, als Mossos d’Esquadra i a la Policia Foral de Navarra, a més de les policies locals a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i als operadors de seguretat privada.