a l'espera de la decisió del jutge

Interior va apartar de les 'ambaixades' els policies de la DAO que van investigar Podem

La fiscalia es va negar dues vegades a investigar el partit morat en vista de l'informe PISA

undefined47052119 madrid 21 02 2019 politica   comision de interior en la que 190221180458

undefined47052119 madrid 21 02 2019 politica comision de interior en la que 190221180458

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Ministeri de l’Interior dirigit per Fernando Grande-Marlaska ha apartat de les seves destinacions en ‘ambaixades’ els dos policies en actiu vinculats amb una presumpta operació contra Podem, José Ángel Fuentes Gago i Bonifacio Díez Sevilla, els dos antics col·laboradors de l’exdirector adjunt operatiu (DAO) Eugenio Pino, segons han confirmat fonts d’aquest departament. La decisió s’ha adoptat a l’espera del que decideixi el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, que manté imputats aquests dos policies per la seva relació amb el ‘cas Villarejo’.

Fuentes Gago va ser relegat a tasques burocràtiques en la Direcció Superior de Policia de Madrid, després que el setembre del 2018 se’l rellevés al seu lloc com a agregat d’Interior a l’Haia. El mateix ha passat amb Díez Sevillano, que va ser destinat a Mèxic però que tampoc té responsabilitats operatives en aquest país. En aquest cas, espera tornar a Espanya i que se li doni nova destinació, una vegada que la seva substituta, la inspectora en cap Mari Paz Prieto, el rellevi quan conclogui el preceptiu curs per als agregats en ‘ambaixades’. Aquests tipus de càrrecs a l’exterior són dels més desitjats pel seu salari, que supera els 10.000 euros mensuals.

Aquest mateix dijous, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha criticat el ministre, mentre que aquest ha negat que hi hagi ‘clavegueres’ de l’Estat en el Departament que ell dirigeix. "Esperem formar part d’aquest Ministeri i no només posar condicions, sinó posar-nos a treballar per netejar aquest Ministeri de claveguera i que pugui ser un Ministeri que treballi complint la llei i al servei de la ciutadania", ha dit Iglesias.

Dos ‘nos’ de la fiscalia

Notícies relacionades

D’altra banda, la Fiscalia de l’Audiència Nacional va rebutjar dues vegades investigar la relació de Podem amb el règim chavista, després que la Policia li entregués l’informe PISA sobre el finançament del partit d’Iglesias i li demanés viatjar a Nova York on s’anaven a reunir amb un exministre chavista.

Segons han informat a Efe fonts fiscals i ha avançat avui la cadena SER, la fiscalia es va oposar a obrir una investigació sobre això al considerar poc consistents les dades de l’informe PISA que li va entregar la Policia acompanyat d’"uns retalls de premsa".