Troncal i obligatòria

Rivera promet una nova assignatura que es dirà Constitució espanyola

El líder de Ciutadans precisa que "a qui li molesti aquesta assignatura és que té un problema amb la democràcia "

video 3482084 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat aquest dilluns que si governa inclourà dins del pacte nacional de l’Educació la implantació d’una nova assignatura, troncal i obligatòria, que es dirà Constitució espanyola.

En un esmorzar informatiu, organitzat pel Fòrum 'El Mundo', Rivera ha precisat que "a qui molesti aquesta assignatura té un problema amb la democràcia i amb la Constitució".

Rivera també ha proposat una selectivitat única per a tot Espanya perquè no té sentit tenir "17 sistemes d’avaluació" i ha insistit que "qui tingui por d’un sistema igual per a tothom és que, potser, no està fent les coses bé".

Ha insistit que no té por de la transparència i tot i que les comunitats tenen les seves transferències, l’Estat ha de tenir la competència per fer una selectivitat única i poder avaluar en quina situació està cada alumne i cada comunitat autònoma".

Estudis lingüístics

Rivera també ha defensat que l’anglès, a poc a poc, sigui una "llengua vehicular" i ha anunciat cursos intensius d’aquest idioma els mesos de juliol i agost a les escoles. Amb aquests cursos intensius a l’estiu, Rivera ha considerat que també es contribueix a la conciliació.

Notícies relacionades

Finalment, ha insistit que Ciutadans vol que l’espanyol es pugui estudiar a les aules, una cosa que, ha dit, seria "tremenda" a Catalunya, les Balears i la Comunitat Valenciana, autonomies on, segons el seu parer, s’exclou el castellà.

També ha proposat acabar amb l’"adoctrinament" a les escoles i ha recordat que Ciutadans va intentar que s’aprovés una proposició de llei per posar en marxa "l’alta inspecció de l’Estat" que vetlli pelsdecrets lingüístics i els continguts dels llibres de text.