eleccions generals

Rivera demana "generositat" a Casado després del 28-A i confia en una "majoria solvent"

El líder de Ciutadans s'ha mostrat convençut que construirà amb el PP una economia "forta"

org jlr06702

org jlr06702 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat aquest dijous al líder del PP, Pablo Casado, "generositat i sentit d’Estat" després de les eleccions generals del 28 d’abril, de les quals espera que resulti una "majoria solvent" amb aquest partit per governar en coalició.

Així s’ha pronunciat en una entrevista a Telecinco, en què s’ha mostrat segur que Ciutadans continua creixent i podrà governar pactant amb el PP. "Crec que es pot guanyar, no crec que anem tard", ha respost a Casado.

"Deixem d’enganyar la gent, es guanyen vots i cal tenir ganes i força, no es pot anar derrotat a les eleccions", ha interpel·lat de nou Casado després de les seves apel·lacions. I ha demanat concentrar el vot entorn del PP per evitar que es perdin escons pel repartiment de restes que recull la llei d’Hont.

Així, ha recomanat Casado "que s’animi" perquè "es pot sumar i es pot formar un Govern". Ha opinat que els espanyols "respiraran" i a Europa "estaran tranquils" si es forma un Govern d’aquesta naturalesa i que també permeti "alliberar" el país "de les hipoteques que té" amb Pedro Sánchez al capdavant de l’Executiu.

"Sentit d’estat"

Així, ha transmès que confia que la majoria de Ciutadans i el PP "pugui ser solvent" i permeti consolidar una economia "forta" per a aquest país. Per això, ha reclamat al PP posar “per sobre” el que els “uneix” en comptes del que els divideix. "Demanaria al PP que siguem generosos", ha insistit.

Ha remarcat que aquest moment requereix "sentit d’Estat", perquè "no importa tant" qui serà ministre quan als espanyols els importa que hi hagi un Govern "bo o dolent". No obstant, ha defensat que "moltes de les persones que han vingut a Ciutadans seran ministres d’aquest país", i ha posat com a exemple Edmundo Bal, Marco de Quintos i Inés Arrimadas.

En aquest punt, ha mostrat la seva convicció que un Govern de Sánchez amb la majoria de la moció farà "coses que són dolentes per a Espanya". "El PSOE en aquests nou mesos s’ha desdibuixat i s’ha esborrat del constitucionalisme", ha dit, i afegeix que el PSOE en el futur haurà de decidir què vol ser "de gran", si "torna al constitucionalisme" i si "fa fora Sánchez".

Anima a votar

Ha considerat, a més, que "no s’hauran de repetir les eleccions", perquè si Sánchez té "un escó més" amb Unides Podem i els nacionalistes conformarà un Govern i passarà el mateix si la suma de l’altre bloc permet un pacte entre el PP i Cs. "Votar Cs és votar canvi i un Govern seriós", ha defensat.

Notícies relacionades

Ha animat d’aquesta manera els espanyols a votar el 28-A perquè, en cas de no fer-ho, "seguiran els mateixos". "¡Que pensin en el futur dels seus fills i els seus nets!", demana el president de la formació taronja.

Finalment, Rivera ha dit que aprecia "nerviosisme" en els partits del bipartidisme perquè "el centre està creixent" i fins i tot "amb possibilitats de guanyar-los". Després d’allargar la mà al PP per formar Govern després del 28-A, ha manifestat que ara són els ciutadans els que han d’escollir entre el seu projecte o el de Rivera per veure qui encapçala aquell futur Executiu amb qui donar "certesa" als espanyols.