Mesures per impulsar la natalitat

Rivera proposa que "les famílies monoparentals i les que tenen dos fills" siguin considerades nombroses

La proposició del líder de Ciutadans no és nova, ja la va presentar la diputada del seu partit Marta Martín

Declaraciones del líder de Ciudadanos, Albert Rivera, tras la convocatoria del Gobierno de elecciones generales para el 28 de abril de 2019

Declaraciones del líder de Ciudadanos, Albert Rivera, tras la convocatoria del Gobierno de elecciones generales para el 28 de abril de 2019 / Eduardo Parra (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat aquest dilluns que "les famílies monoparentals i les que tinguin dos fills" siguin considerades famílies nombroses per afavorir la natalitat. 

En una entrevista a Antena 3, el líder de la formació taronja ha defensat la necessitat d’impulsar mesures per impulsar la natalitat "al país amb menys natalitat d’Europa". "Si seguim així i no canviem el model laboral, si no hi ha ocupació digna, no podem pagar les pensions", ha afirmat. 

En aquest sentit, Rivera ha lamentat que el president del PP, Pablo Casado, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, estiguin "barallant-se per mig euro" en comptes de ser "ambiciosos" per fer "créixer la natalitat".

"Hi ha mares que volen tirar endavant una família soles i no poden", ha assegurat. "Hi ha famílies que tenen dos fills i ho passen malament. La guarderia, el transport escolar, la taxa universitària... crec que aquestes mesures són bones", ha assenyalat, per després afegir: "No podrem parlar de pensions sense mesures a llarg termini".

Amb tot, la proposta anunciada per Rivera no és nova. La que va ser exportaveu d’Educació de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Marta Martín, va emmarcar aquesta mesura dins d’un paquet que també incloïa la gratuïtat i universalització de l’educació de 0 a 3 anys.

Ajuts als autònoms

Per finançar aquestes mesures, Rivera pretén perseguir una economia forta "ajudant els autònoms, tenint impostos moderats i apujant la recaptació". "El problema és que els socialistes i Podem creuen que apujant impostos es recapta més. Jo proposo activar l’economia: qui en aquest país se la jugui ha de tenir una catifa vermella", ha remarcat.

Notícies relacionades

Quan li han preguntat sobre les seves mesures per combatre la bretxa salarial, el president de Cs ha recordat que a les empreses hi ha un "mecanisme de reclamació anònim per si una dona al mateix lloc cobra menys pugui denunciar-ho".

"Per ser justos Espanya està a la mitjana en aquesta bretxa salarial europea. Hi ha molt per fer, hem fet coses. La millor mesura per lluitar contra la bretxa són permisos de paternitat i educació infantil. Quan els pares i les mares tenim les mateixes obligacions llavors és quan no hi ha bretxa", ha conclòs.