eleccions generals 28-A

El PSOE descarta un cara a cara entre Pedro Sánchez i Pablo Casado

Els socialistes dissenyen una campanya en què identifiquen el PP, Cs i Vox com la mateixa cosa

Sánchez encara no ha confirmat en quins debats participarà abans dels comicis

undefined47676825 madrid  08 04 2019  politica  el secretario de organizaci n 190408135158

undefined47676825 madrid 08 04 2019 politica el secretario de organizaci n 190408135158 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

L’estratègia del PSOE per a les eleccions generals del 28 d’abril no passen per un cara a cara entre Pedro Sánchez i Pablo Casado com el que demana el PP. Els socialistes encara no hi han transmès el seu rebuig oficial, però aquest dilluns el comitè d’estratègia ha analitzat la cita i han conclòs, segons fonts presents en la trobada, que ara mateix no és convenient per als seus interessos.

Una part molt important del discurs socialista en aquesta campanya té a veure amb la identificació entre el PP, Cs i Vox, que en principi reeditarien el seu pacte andalús a tot Espanya si d’aquí 20 dies els arriben els números, una cosa que no confirma cap enquesta. Sánchez amb prou feines distingeix entre Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal, col·locant les tres dretes en una, amb ell com l’únic dirigent que pot fer-los front. Una trobada a soles amb Casado no entra dins d’aquest enfocament.

Tot i així, el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, hi ha deixat aquest dilluns la porta oberta. "No tenim una decisió. Però ens ajudaria molt que les tres dretes ens diguessin qui és el líder que els representa, ja que s’estan repartint els ministeris. Ells són l’alternativa al Govern actual", ha assenyalat el número tres dels socialistes.

Debat a quatre o a cinc

Notícies relacionades

"Però hi haurà debats", ha remarcat Ábalos. El que no està clar encara és si Sánchez participarà en el debat a cinc proposat per Atresmedia (amb Casado, Rivera, Abascal i Pablo Iglesias) o en la cita a quatre oferta per RTVE, que no inclou el líder de Vox.

"Sánchez no s’atreveix a debatre amb Casado", ha argumentat a la SER la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo. Ábalos li ha contestat així: "Estem veient comportaments molt infantils de la dreta. I la profe també li té mania, probablement. ¿De veritat algú es creu això? No es tracta d’això, òbviament".