ESMORZAR A MADRID

Rivera, a Casado: «Força, Pablo, se'ls pot guanyar"

El president de Cs reitera la seva oferta d'aliança per "enviar Sánchez i Torra" a l'oposició

rivera / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest dimecres al líder del PP, Pablo Casado, que encara hi ha temps per formar una coalició de govern i l'ha animat a fer el pas: "Força, ànims, Pablo, no anem tard, se'ls pot guanyar".

En un esmorzar informatiu, Rivera ha insistit que es pot "enviar Sánchez i Torra" a l'oposició, però ha insistit que "cal tenir força i ganes i no tenir motxilles ni prejudicis".

Davant els qui treuen credibilitat a la seva afirmació que no pactarà amb el PSOE després de les eleccions, ha insistit a descartar-ho totalment, perquè "no és compatible" amb els valors de Ciutadans.

Tant és així que ha arribat a apostar amb un periodista que hi havia a la sala que finalment hi haurà un acord amb els populars: "M’hi jugo el que vulgui que farem un Govern de Cs i el PP".

Ha remarcat que ningú no aconseguirà la majoria absoluta i s'ha mostrat convençut que encara es pot pactar un govern amb el PP, en contra de l'opinió de Casado, que quan li va proposar la coalició va indicar que era tard perquè ja s’havia acabat el termini de presentació de candidatures.

"D'un escó o dos"

Segons ha assenyalat en l'esmorzar informatiu d'Europa Press, entre tots dos es troben a "molt pocs" vots de derrotar el PSOE, "vindrà d'un escó o dos", i després dependrà dels espanyols que el president del Govern sigui Pablo Casado o ell.

Per això, ha demanat al líder del PP que surti del seu silenci, doni la cara, reaccioni, escolti els seus votants, que "volen un govern amb Cs", i accepti l'oferta.

"Proposo que encaixem la mà i, en comptes de pensar que anem tard i a repartir ministeris, cal pensar a prendre-s’ho seriosament" perquè guanyi qui guanyi, governar junts, ha remarcat.

Rivera ha argumentat que a més de 20 països d'Europa es governa en coalició i que a Espanya no es pot seguir en la "ficció" que el bipartidisme PSOE-PP aglutina la majoria dels vots, perquè entre els dos no sumen ni la meitat, ha dit.

El més important ara, segons la seva opinió, no són els càrrecs, sinó formar un govern estable, fort i constitucional que faci les reformes que no s'han dut a terme en els últims deu anys i que doni tranquil·litat als espanyols.

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat d'arribar també a algun acord postelectoral amb Vox, ha insistit que intentarà formar govern amb el PP i que després caldrà preguntar al partit de Santiago Abascal si amb els seus escons, que "caldrà veure si són decisius o no", donaran suport a Pedro Sánchez o a Ciutadans.

"Ells són els que hauran de decidir", ha dit Rivera, que ja ha manifestat en alguna ocasió que intentarà evitar qualsevol tipus de pacte amb Vox.