L'enviat d'Interior: "Si ens ajuda que Podem no arribi al Govern, millor per a tothom"

Fuentes Gago, inspector en l'època de Fernández Díaz, va oferir a un exministre chavista protecció a canvi d'ajuda contra la formació d'Iglesias

GRA052  MADRID  05 07 2017 - El ex inspector jefe de la Policia  Jose Angel Fuentes Gago  se prepara para su comparecencia en la comision parlamentaria que investiga la etapa de Jorge Fernandez Diaz al frente del Ministerio del Interior y la supuesta utilizacion de medios policiales para perseguir a independentistas catalanes  hoy en el Congreso de los Diputados  EFE Ballesteros

GRA052 MADRID 05 07 2017 - El ex inspector jefe de la Policia Jose Angel Fuentes Gago se prepara para su comparecencia en la comision parlamentaria que investiga la etapa de Jorge Fernandez Diaz al frente del Ministerio del Interior y la supuesta utilizacion de medios policiales para perseguir a independentistas catalanes hoy en el Congreso de los Diputados EFE Ballesteros / BALLESTEROS (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Noves revelacions de la presumpta operació del Govern de Mariano Rajoy contra Podem. L’inspector en cap de la Policia Nacional José Ángel Fuentes Gago en l’època de Jorge Fernández Díaz al capdavant del Ministeri de l’Interior,  va demanar obertament ajuda a Rafael Isea, exministre d’Hugo Chávez"perquè Podem no arribés" al Govern a Espanya, segons publica aquest dijous el digital Moncloa.com. Fuentes Gago forma part de l’anomenada 'policia patriòtica i està imputat en el 'cas Villarejo' que s’investiga a l’Audiència Nacional.

Fuentes Gago, enviat del llavors director adjunt de la Policia, Eugenio Pino, acompanyava al cap interí de la Brigada de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF), el comissari José Manuel García Catalán, i a una inspectora de la seva unitat, per negociar amb Isea que aquest admetés pagaments de Veneçuela als fundadors de Podem. Després d’assegurar-li que tenia un mandat del ministre de l’Interior [Jorge Fernández Díaz] i del president del Govern [Mariano Rajoy], que li donava moltes facultats, com ara oferir identitats noves a totes les persones que l’exministre bolivarià digués, Fuentes Gago planteja a Isea: "Si ens ajuda que no arribin els de Podem, millor per a tothom." "Clar. Comptin amb aquest recolzament", contesta el dirigent veneçolà.

Aquesta conversa va tenir lloc l’abril del 2016 al consolat d’Espanya a Nova York i s’emmarca en la investigació policial a Pablo Iglesias i al presumpte finançament il·legal de Podem.  La reunió va acabar amb Isea firmant una declaració testifical en la qual l’exministre avalava l’autenticitat d’un document que recollia un pagament de 7,1 milions realitzat pel país sud-americà a la Fundació CEPS (germen de Podem) el 2008. Els enviats policials, no obstant, no l’identifiquen pel seu nom, sinó que l’anomenen “testimoni u”: només el jutge en podria saber el seu nom. 

Notícies relacionades

Fuentes Gago està imputat pel jutge Manuel García Castellón per l’operació Kitchen, en què s’investiga un suposat robatori de documents a l’extresorer del PP Luis Bárcenas en el qual presumptament hauria participat el comissari Villarejo. També se l’ha assenyalat com a possible implicat en l’anomenada ‘policia patriòtica’ del PP.