després del 28-A

Iglesias exigirà entrar al Govern per investir Sánchez

El líder de Podem assegura que la "gent està votant pluralitat de partits, i això és govern de coalició"

Els morats volen que les cases d'apostes només puguin obrir a partir de les 22.00 hores

undefined47562177 secretario general podemos pablo iglesias190402101653

undefined47562177 secretario general podemos pablo iglesias190402101653 / Villar Lopez

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, prefereix no parlar de pactes després de les eleccions pel que pugui passar el 28-A. Però el que sí que sembla tenir clar és que si el líder del PSOEPedro Sáncheznecessita els vots d’Unides Podem per ser investit president haurà de fer un lloc als morats en el Govern. "La gent està votant pluralitat de partits, i això és govern de coalició", ha sentenciat. 

En una entrevista a TVE aquest dimarts, Iglesias ha assegurat que "s’ha acabat amb el bipartidisme" amb què populars i socialistes es feien torns a la Moncloa. Ara el nombre de partits amb representació nacional és més elevat. Les enquestes auguren que seran cinc els partits que superaran el 10% dels vots en les eleccions generals –PSOEPPPodemCs i Vox–, fet que dificultarà la configuració del pròxim Executiu.

Quan li han preguntat si Unides Podem donaria els seus vots als socialistes, en cas que sumessin després del 28-A, perquè el PSOE governés en solitari, el líder morat ha assegurat que és el temps de les "coalicions" i que ja no es pot plantejar un Executiu en què es deixi fora una de les forces que impulsi la investidura. En aquest sentit, ha posat com a exemple el pacte assolit entre el PP i Cs a Andalusia. No obstant, ha reconegut que "molts diran: ¡Déu meu, que no entrin els d’Unides Podem al Govern!". 

Notícies relacionades

"Que ningú es cregui que és president abans de ser investit i que ningú cregui que guanyarà les eleccions abans que es voti", ha sigut el missatge final que ha enviat a Sánchez. 

Locals d’apostes

El líder de Podem també ha llançat aquest dilluns una sèrie de mesures per frenar l’"augment dels locals d’apostes". Entre les seves propostes hi ha la restricció dels horaris d’aquests locals perquè només puguin obrir a partir de les 22.00 hores, la prohibició de la publicitat de les casa d’apostes, l’increment dels impostos a aquests negocis o una política que incentivi el tancament dels locals i fomenti l’obertura de centres socials per a joves.