Proclamades per les juntes electorals

El BOE publica les llistes definitives al Congrés i al Senat

S'ha revisat el compliment de les exigències formals i de la democràcia paritària

combo-a-5

combo-a-5

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat a primera hora d’aquest dimarts les candidatures definitives al Congrés i al Senat per a les eleccions generals del pròxim 28 d’abril, una vegada proclamades per les juntes electorals provincials.

Les llistes ja es van publicar dimecres passat tal com van ser presentades davant de les juntes electorals, i a partir de llavors, es va obrir un termini curt per revisar les candidatures i els avals, reparar errors i estudiar els possibles recursos i impugnacions que es puguin presentar.

En concret, es van presentar 1.222 candidatures, 42 més que fa tres anys. D’aquest total, 608 opten a ocupar algun dels 350 escons al Congrés i les altres 614 aspiren als 208 seients del Senat.

Notícies relacionades

Els quatre principals partits, el PP, el PSOE, Unides Podem i Ciutadans, van presentar llistes a les 52 províncies, però no van ser els únics. També ho han fet formacions extraparlamentàries com ara Vox, Partit Animalista (PACMA) o Per un Món Més Just (PUM+J).

Aquests dies, les juntes electorals han revisat si totes les llistes han complert els requisits formals i, en el cas dels extraparlamentaris, si han adjuntat els avals que es requereixen (les firmes d’almenys el 0,1% del cens). Una de les exigències que tots han de complir és el respecte a la democràcia paritària, que implica que cap grup de sexe pot tenir més del 60% ni menys del 40% dels candidats en cada tram de cinc noms.