irregularitats en les primàries

Una plataforma de militants dona una setmana a Ciutadans abans de presentar una querella

Les anomalies en els processos d'eleccions internes han afectat Castella i Lleó, Madrid, Múrcia i Cantàbria

undefined47280753 grafcva008  valencia  09 03 2019   el presidente de ciudadan190310113647

undefined47280753 grafcva008 valencia 09 03 2019 el presidente de ciudadan190310113647 / Juan Carlos Cardenas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La plataforma de militants de Ciutadans que va denunciar presumptes irregularitats en el procés de les primàries donarà una pròrroga d’una setmana al partit abans de presentar una querella després de rebre una resposta de la Comissió de Garanties afirmant que comparteixen la seva preocupació i que continuen investigant.

Una resposta, segons fonts d’aquesta plataforma, que han rebut després que traslladessin a la comissió un informe jurídic en què s’argumenta la possibilitat que s’hagin comès irregularitats en els processos de primàries duts a terme durant el mes de març.

Notícies relacionades

En paral·lel, aquesta plataforma, que integren un centenar de regidors de Ciutadans, càrrecs de juntes directives del partit i afiliats ha donat instruccions al despatx que els porta aquest assumpte perquè tingui preparats els tràmits de la querella que podria presentar-se a l’Audiència Nacional.

Les presumptes anomalies detectades, han precisat les mateixes fonts, es van registrar en un ordinador del partit a Madrid i com que afecta els processos d’eleccions internes celebrats en territoris com Castella i LleóMadrid, Múrcia i Cantàbria, podria ser competència de l’Audiència Nacional.