PRÒRROGA PRESSUPOSTÀRIA

El Govern aprovarà un crèdit extraordinari per garantir la devolució de l'extra i les nòmines dels funcionaris

Aragonès enviarà aquesta setmana una carta a la vicepresidenta Calvo per demanar-li recursos per atendre els 'menes'

aragones a cat radio / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern de Quim Torra aprovarà demà dimarts un decret llei que preveu un crèdit extraordinari en el context de pròrroga pressupostària per garantir el pagament de les nòmines dels treballadors públics fins a finals d’any, que inclouen una alça salarial del 5% (per l’acumulació de les pujades del 2017, 2018 i 2019); i el retorn del 40% de la paga extra del 2013.

Així ho ha anunciat el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Segons Aragonès, tot i que sense pressupostos no es podran fer noves inversions, s’han de garantir determinats serveis i ha fixat els àmbits d’educació, salut, treball i benestar, emergències i seguretat com els prioritaris del pla de contingència. L’objectiu és aprovar noves mesures durant les pròximes setmanes 

Així mateix, ha explicat que aquesta setmana enviarà una carta a la vicepresidenta del govern central, Carmen Calvo, per demanar-li més recursos per poder atendre els menors estrangers no acompanyats (‘menes’).

Control del Govern central

El vicepresident, d’altra banda, ha lamentat que les finances de la Generalitat pateixin un control extraordinari que no té cap altra comunitat autònoma, una cosa que ha atribuït al fet que a l’Executiu central no "li agrada la ideologia dels membres del Govern".

També ha considerat que el Tribunal de Comptes "s’està extralimitant en les seves funcions perquè està fent d’òrgan censor" i per la via dels fets s’estan intentant il·legalitzar unes idees, ha valorat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha criticat que es demanés al sobiranisme confiança cega per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat, però que l’Executiu tingui "tanta desconfiança" en la Generalitat per mantenir el control dels seus comptes, ha opinat.

Aragonès ha dit que, "potser haurien de controlar d’altres", i ha recordat que dirigents andalusos estan als tribunals pel presumpte frau de milers de milions en un govern en què l’actual ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, era consellera.