PUBLICITAT DE L'1-O

Absolt el regidor de Badalona que es va emportar cartells de l'1-O requisats

José Téllez, de Guanyem Badalona, es va encarar amb la Guàrdia Urbana

undefined46493278 barcelona 10 01 20190 politica  juicio al exteniente de alca190401213813

undefined46493278 barcelona 10 01 20190 politica juicio al exteniente de alca190401213813 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secció sisena de l’Audiència de Barcelona ha absolt el regidor de Guanyem Badalona José Téllez, condemnat anteriorment per un jutjat penal a pagar més de 4.000 euros per un delicte de desobediència. Aquell jutjat havia considerat Téllez culpable d’haver retirat cartells d’Òmnium Cultural sobre l’1-O d’un cotxe de la Guàrdia Urbana que els havia requisat prèviament. Téllez va recórrer la decisió i ara l’Audiència de Barcelona l’ha absolt.

A través de Twitter, Téllez ha donat les gràcies a tota la gent i a totes les organitzacions que l’han recolzat durant aquest procés judicial i ha enviat petons irònics al PP, que va posar la denúncia que el va portar a judici.

L’Audiència de Barcelona considera provat que Téllez, que en el moment dels fets era tercer tinent d’alcalde de Badalona, va instar els agents a tornar-li els cartells que havien requisat poc abans a un grup de persones. Els agents, al·legant que complien un mandat de la fiscalia, s’hi van negar, però Téllez va obrir la porta del cotxe i els va agafar.

Notícies relacionades

A la sentència, el tribunal estableix la seqüència dels fets i relata que la policia va decomissar un material i va identificar les cinc persones que el penjaven als fanals; que després arriba Téllez, però no consta cap "requeriment exprés" cap a ell, segons entén l’Audiència de Barcelona, perquè no agafés el material de dins del cotxe; que policies i regidor inicien una conversa en la qual es recorda que l’alcaldessa del municipi havia qüestionat la instrucció de la fiscalia; que Téllez demana als agents que tornin el material i que, davant la negativa, l’agafa i el torna als identificats.

Tot això fa que el tribunal consideri que "no hi ha prova de càrrec" per enervar la presumpció d’innocència i, en conseqüència, que ha d’estimar el recurs de Téllez i absoldre’l. Contra la sentència hi ha la possibilitat de recurs de cassació.