Macron es planteja pactar amb el PSOE després de les europees

La República en Marxa s'allunya cada vegada més de Ciutadans després del seu pacte amb Vox a Andalusia

zentauroepp44455717 madrid   26 07 2018  politica el presidente del gobierno ped190330210607

zentauroepp44455717 madrid 26 07 2018 politica el presidente del gobierno ped190330210607

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El partit del president francès, Emmanuel Macron, ha confessat estar disposat a construir una coalició amb partits socialdemòcrates afins als seus principis europeistes, com ara el PSOE, després de les eleccions europees de finals de maig. La República en Marxa (LREM) podria virar cap als socialistes desprésd’amenaçar Ciutadans amb la ruptura de qualsevol vincle políticCiutadansque els uneixi si repeteixen la seva aliança ambVoxdesprés del 28-A, com va fer el partit d’Albert Rivera a Andalusia.

“Constatem que, sobretotals països del sud, hi ha socialdemòcrates amb qui tenim punts deconvergència. No sé si al si del mateix grup, potser no, però potser després de les europees, en funció dels resultats, puguem construir una coalició”, ha dit Stanislas Guerini, el màxim representant de LREM, a mitjans espanyols aquest dissabte.

Guerini va insistir en el contextd’excepcionalitat  “en un moment tan històric per a Europa”, el seu partit anhela “ampliar les fronteres de [el grup liberal europeu] ALDE”, per la qual cosa ha apel·lat a “un diàleg útil, inclòs amb els socialistes espanyols”. El líder francès ha recordat el seu viatge a Portugal aquesta mateixa setmana per reunir-se no només amb els liberals, sinó amb els socialistes portuguesos. El polític ha reconegut que aquests “van acollir amb molt entusiasme la tribuna de Macron” en la qual el president va presentar les seves idees per a la reforma de la UE

“Avui estem en un procés d’obertura i busquem més el que ens uneix que el que ens separa (...) Volem parlar amb altres formacions polítiques per agrupar els demòcrates, els liberals i els progressistes”, ha conclòs Guerini.

¿Adeu a Ciutadans?

Notícies relacionades

El líder de LREM va reconèixer que el seu partit “continua mantenint un diàleg amistós i constructiu amb Ciutadans”, tot i que va posar èmfasi que qualsevol pacte d’aquesta formació amb la ultradretana Vox trencaria qualsevol tipus de col·laboració entre les dues formacions. “Per nosaltres això seria totalment una línia vermella que faria la cooperació, inclòs a Europa, impossible”, va manifestar Guerini.

Des de França i, sobretot, des del seu Govern, el 28 d’abril pròxim és clau per a les eleccions de maig. El mateix Guerini ha reconegut que “serà una data important” i ha recordat que la seva formació “convergeix amb Ciutadans en el projecte europeu”, que totes dues “s’han creat per superar la divisió entre esquerra i dreta”, i que són “clarament europeistes”.