SUPOSAT ESPIONATGE POLÍTIC

La cúpula d'Interior del PP va atorgar la residència a un veneçolà que va subministrar informació contra Pablo Iglesias

Carlos Alberto Arias va aportar «documents» sobre els diners que suposadament el Govern d'Hugo Chávez va entregar a dirigents de Podem

zentauroepp26246410 gra002 madrid  12 06 2014   el director general de la polic 181122103932

zentauroepp26246410 gra002 madrid 12 06 2014 el director general de la polic 181122103932 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La cúpula del Ministeri de l’Interior amb Jorge Fernández Díaz (PP) com a titular va atorgar la residència a Espanya a un veneçolà que va subministrar informacions no acreditades contra el líder de Podem, Pablo Iglesias, segons confirmen a Europa Press fonts policials.

Interior va decidir concedir aCarlos Alberto Arias, un ciutadà veneçolà, una autorització de residència a Espanya durant un any per “circumstàncies excepcionals” a causa de “raons de col·laboració amb les autoritats policials”, segons la informació avançada per ‘El País’.

El permís de residència va ser firmat pel llavors ‘número dos’ de Fernández Díaz, l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez. Al document no es detalla en què es va basar la cooperació, però, segons l’esmentat diari, el mateix Arias va declarar davant de notari que des de febrer del 2016 treballava com a “informador” per a la Policia espanyola.

Diners de Veneçuela

En concret, li “va aportar tota mena de documents” sobre els diners que suposadament el Govern de Veneçuela hauria entregat a dirigents de Podem i a Pablo Iglesias, en aquest cas, a través d’un compte d’Euro Pacific Bank a les Illes Granadines.

La residència d’aquest veneçolà, que va ser atorgada l’11 d’abril del 2016, va ser objecte d’investigació judicial en el passat arran de la publicació de diferents notícies sobre el líder de la formació morada al digital ‘OK Diario’.

L’advocat del comissari jubilat i a presó provisional José Manuel Villarejo, Antonio García Cabrera, va relacionar ahir el robatori del telèfon mòbil d’una assessora del líder de Podem i la difusió posterior de la informació privada que contenia amb una “investigació policial”. “Tot és una qüestió d’una investigació policial i ell, per descomptat, només l’ha canalitzat en l’àmbit policial”, va assenyalar.

Responsabilitats polítiques

Notícies relacionades

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar ahir que havia arribat el moment que es demanin “responsabilitats polítiques” als anteriors dirigents d’aquest departament ministerial per la suposada vinculació del ‘cas Villarejo’ i la sostracció d’un telèfon amb informació del líder de Podem.

“És una vergonya que s’hagi pogut, suposadament, utilitzar institucions de l’Estat amb finalitats absolutament abjectes”, va comentar. També va qualificar de “greu” casos instruïts a l’Audiència Nacional com ‘Kitchen’, la sostracció amb fons reservats per part de la Policia de material sensible de l’extresorer del PP Luis Bárcenas sense coneixement previ dels jutges. “Obeeix a una utilització malintencionada, fraudulenta i partidista de les institucions de l’Estat”, va assegurar Marlaska.