A un mes de les eleccions generals

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres l'ordre d'execució de les fragates F-110 per a Navantia

El contracte, de 4.325 milions d'euros, donarà feina a uns 8.000 operaris durant deu anys

44372565 591

44372565 591

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell de Ministres d’aquest divendres aprovarà l’ordred’execució de les fragates F-110, la construcció de les quals està prevista a les drassanes de Navantia a la ria de Ferrol, segons ha avançat el candidat socialista a l’alcaldia de la localitat gallega, Ángel Mato.

A un mes de les eleccions generals del 28 d’abril, el Govern que presideix Pedro Sánchez intenta deixar tancat aquest contracte. No obstant, aquest seria el següent pas en un camí que encara s’espera llarg per poder iniciar el tall de xapa per a les unitats destinades al’Armada Espanyola i cridades a substituir les actuals fragates de la serie F-80 classe "Santa Maria”, amb base en Rota (Cadis).

Notícies relacionades

Una vegada aprovada l’ordre d’execució, el següent tràmit seria firmar el contracte amb Navantia com a empresa encarregada de materialitzar les cinc unitats de les quals consta aquest programa. En cas de mantenir-se les estimacions, la primera unitat seria entregada a l’Armada a finals de l’any 2025, mentre que l’última d’elles seria entorn del 2029 o el 2030.

El programa per a la construcció d’aquests barcos militars tenen un pressupost total de 4.325 milions d’euros i suposarà una càrrega de treball per a uns 8.000 operaris, entre directes i indirectes, durant deu anys.