versió del seu advocat, antonio josé garcía cabrera

Villarejo admet davant el jutge que les dades de Pablo Iglesias eren part d'una investigació policial

El comissari retirat ha exposat davant el magistrat la seva tesi sobre l'autoria dels atemptats de l'11-M

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole   el comis181125140959

undefined39026792 politica television salvados la sexta jordi evole el comis181125140959

1
Es llegeix en minuts
EFE

El comissari retirat José Villarejo ha declarat aquest dijous com a imputat sobre la documentació del líder de Podem, Pablo Iglesias, que tenia en el seu poder i ha negat que l’obtingués en el marc d’una “operació política” sinó per “una investigació policial” i que ell “només” la “va vehiculitzar” en l’àmbit policial. Així ho ha exposat el seu advocat, Antonio José García Cabrera, en declaracions als periodistes que esperaven la seva sortida després de la presa de declaració a Villarejo com a testimoni per escoltar la seva versió sobre l’autoria de l’11-M.

Aprofitant el seu trasllat a l’Audiència Nacional des de la presó d’Estremera, el jutge del cas Villarejo –que també és el de l’11 M– també ha decidit interrogar-lo sobre la documentació que li ha sigut intervinguda relativa al telèfon d’una col·laboradora de Podem, el 2016.

En el marc d’aquesta investigació, que ha donat peu a l’obertura d’una desena peça del cas Villarejo, en què Iglesias es va personar dimecres com a perjudicat, el lletrat ha assegurat que el seu client “no ha revelat cap informació privada” del líder de Podem. “És una qüestió interna personal i no és una operació política com s’ha publicat”, ha indicat.

No obstant, ha destacat que Villarejo tampoc “ha participat en cap campanya” ni ha robat documents o un ‘pendrive’ amb informació d’Iglesias i que no ha fet “cap ús indegut d’aquesta informació”. “El que cal preguntar-se és d’on va sortir aquest ‘pendrive’ i com es va vehiculitzar”, ha plantejat el lletrat, a l’insistir que “en absolut hi havia una operació sobre Iglesias”.

Autoria de l’11-M

Notícies relacionades

Respecte l’11-M, Villarejo ha ratificat la versió que va aportar en dues cartes remeses al jutge en què al·ludia a la implicació de serveis secrets i marroquins en els atemptats.

Fonts presents en la declaració consultades per Efe han qualificat les seves manifestacions sobre l’11 M de “conjectures” sobre les quals no ha aportat dades objectives que corroborin la seva versió i que s’ha referit a qüestions que ja han sigut objecte d’estudi judicial o han aparegut publicades.