OPERACIÓ POLICIAL

La Guàrdia Civil busca a la Seu d'Urgell documents sobre frau de subvencions

Els agents també es personen al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

video 3477491 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dijous al matí a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, governat pel PDECat, i també a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a la recerca de documents relacionats amb presumptes delictes contra l’administració pública i frau de subvencions.

L’operació, que ha començat a les 5.00 hores i es troba sota secret, és conseqüència d’una querella de la Fiscalia de Lleida contra quatre persones del consistori i la dirigeix el Jutjat d’Instrucció número 2 de la Seu, segons han informat a Europa Press fonts properes al cas.

Els agents han fet sortir tots els treballadors del consistori excepte a un regidor de l’equip de govern, la interventora, els informàtics i el secretari municipal, segons han explicat a l’ACN fonts municipals. Hi ha tres furgonetes de la Guàrdia Civil a la porta. L’alcalde, Albert Batalla, s’ha desplaçat a la seu municipal.

Mòbil requisat

La Guàrdia Civil ha intervingut el mòbil de Batalla, de la regidora Mireia Font i del primer tinent d’alcalde i president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, i durant unes hores ha retingut també tots els telèfons dels treballadors, tret del d’un informàtic al Consell Comarcal.

Els agents estan demanant documentació d’assumptes de diversa índole i l’operació "va per llarg". 

El jutjat d’instrucció 2 de la Seu d’Urgell té obert un procediment des del 26 de març, segons ha informat aquest dijous en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Notícies relacionades

"El mateix dia de la presentació de la querella es va sol·licitar i va acordar l’entrada i registre a l’Ajuntament a fi de buscar documentació necessària per al procediment", assenyala el tribunal.

La causa està oberta pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, contra l’administració pública, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.