FITXATGE REPUBLICÀ

Antoni Dalmau, històric dirigent del PSC, tancarà la llista d'ERC a Igualada

Va ser president de la Diputació de Barcelona i número dos de Pasqual Maragall durant la seva etapa com a alcalde

zentauroepp11459124 barcelona 29 09 09 tercera reunion del orfeo catala tras est190327121526

zentauroepp11459124 barcelona 29 09 09 tercera reunion del orfeo catala tras est190327121526

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

ERC continua pescant al calador del PSC. L’històric dirigent socialista Antoni Dalmau tancarà la llista dels republicans a l’Ajuntament d’Igualada en les eleccions municipals del 26 de maig. Dalmau va ser president de la Diputació de Barcelona, diputat, vicepresident del Parlament de Catalunya, regidor a l’Ajuntament de Barcelona (com a número dos de Pasqual Maragall) i candidat del PSC a l’alcaldiad’Igualada.

El mateix Dalmau justifica el seu salt a les llistes d’ERC en la necessitat de "no ser indiferent davant la pèrdua de qualitat democràtica general que s’està produint, ni davantl’empresonament o l’exili dels governants que vam escollir democràticament, i que són tractats d’una forma ignominiosa només per les seves idees". "No podria donar suport a grups polítics o coalicions que, o bé han sigut còmplices del que ha passat, o bé es neguen a prendre’n partit i es mostren indiferents davant d’aquestes situacions", afegeix en clara al·lusió a la nova coalició local del PSC amb Catalunya en Comú.

Notícies relacionades

Finalment, conclou que "Igualada no viu sola al món, ni al marge dels problemes generals del país, de manera que tampoc voldria un alcalde o un govern municipal que pretengui viure allunyat del moment crucial en què ens trobem. [...] Estan en joc els drets individuals i col·lectius de tots els catalans".

Antoni Dalmau va abandonar el PSC l’any 2013 i, posteriorment, no havia tornat a participar en cap altra candidatura electoral. També ha col·laborat habitualment en diferents mitjans de comunicació i és fundador i director de la 'Revista d’Igualada'. És professor de la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull i ha escrit diferents novel·les i assajos polítics.