Nega divisió en el partit taronja

Garicano, sobre Ciutadans: "A tot arreu hi pot haver problemes, però el sistema ha funcionat"

El cap de llista al Parlament Europeu està "satisfet" amb la resolució del problema en les primàries a Castella i Lleó

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El cap de llista de Ciutadans al Parlament Europeu, Luis Garicano, ha assegurat aquest dimarts que està "satisfet" amb la resolució al problema detectat en les primàries de Ciutadans a Castella i Lleó, on es va revocar el nomenament de Silvia Clemente i es va proclamar guanyador Francisco Igea, i ha defensat que el sistema "ha funcionat" i el partit "ha mostrat la seva capacitat de reacció".

"A tot arreu hi pot haver problemes, però el sistema ha funcionat. Hi ha hagut un problema concret en unes de primàries i en 24 hores hi ha hagut una queixa, es va investigar i es va resoldre", ha explicat en una entrevista a RNE.

"Ha sigut una bona feina de la Comissió de Garanties. Estic satisfet per com s’ha resolt el problema", ha indicat, mentre que ha negat que hi hagi divisió en el partit per les irregularitats registrades. "L’organització ha mostrat capacitat de reacció, ha demostrat ser el que diu ser", ha conclòs.

Després que en l’esmentat procés intern la proclamació de la candidata Silvia Clemente, avalada per la direcció de Ciutadans, es va haver de revocar al registrar-se irregularitats en 82 vots irregularitats en 82 vots, el dirigent taronja ha al·legat que el cas l’ha estudiat la Comissió de Garanties i dona per bona la seva investigació.

Notícies relacionades

"La Comissió de Garanties ha donat un dictamen. L’important és que es va estudiar el que havia passat i en 24 hores es va revertir la decisió i es va donar la victòria al candidat a qui calia donar-la", ha defensat el candidat a l’Eurocambra, sobre si es donava la investigació per tancada.

En tot cas, Garicano ha admès que no sap d’on provenen els vots fraudulents que, en un primer moment, van donar la victòria a Clemente, ja que la investigació l’ha portat l’esmentat òrgan.