LA POLÈMICA DELS LLAÇOS GROCS

Budó: "No sé si estem pitjor o millor, estem determinats a seguir amb la nostra voluntat"

La nova consellera i portaveu del Govern defensa l'actuació de Torra en la polèmica dels llaços

Minimitza els incidents en centres educatius i critica el sistema judicial espanyol i Ciutadans

zentauroepp47415311 meritxell budo y elsa artadi  foto facebboof merit xellbudo190319100358

zentauroepp47415311 meritxell budo y elsa artadi foto facebboof merit xellbudo190319100358

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La nova consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat la gestió del Govern i del president Torra en la polèmica sobre la supressió dels llaços grocs i les estelades ordenada per la Junta Electoral Central (JEC). "No esperàvem cap altra cosa de la justícia espanyola", ha al·legat sobre la decisió del Suprem de no atendre les al·legacions de Torra i ha acusat Ciutadans d’estar "obsessionat amb el color groc". Preguntada sobre si el Govern està pitjor o millor després de la polèmica, ha respost: "No sé si estem millor o pitjor, estem determinats a seguir amb la mateixa voluntat".

Preguntada sobre si en el Govern hi ha hagut autocrítica per la polèmica, Budó ha insistit en la "determinació de continuar permetent que els treballadors dels centres de la Generalitat es puguin manifestar lliurement perquè l’espai públic ha de ser lliure i no neutral. Defensem aquesta llibertat d’expressió".

Notícies relacionades

Budó ha minimitzat els casos d’incidències en alguns centres educatius per la retirada de llaços: "De 2.600 només hi ha hagut problemes en set. És un percentatge menor, s’està revisant l’actuació duta a terme. Se seguiran els procediments establerts pels Mossos". I respecte a la querella anunciada per Torra, ha afirmat que "aquesta setmana el president presentarà la querella contra la JEC, tal com va anunciar divendres. No posem ni traiem llaços. Es deixa treballar als nostres treballadors, estem compromesos amb la llibertat d’expressió i de drets fonamentals".

Pla de contingència

La portaveu ha afirmat que s’està treballant en el Govern, en comissions bilaterals, per aprovar un pla de contingència davant la falta de pressupostos del Govern per a aquest any. Budó ha demanat al PSC que pressioni el PSOE perquè el Govern faci efectiu els avenços econòmics perquè Catalunya disposi de la part proporcional que li toca. L’objectiu amb aquest pla és poder afrontar reptes com ara ereforç de l’FP o la renda mínima, tot i que es continuï treballant amb els comptes del 2017 prorrogats.