PRESSIÓ AL GOVERN

La CUP dona per "esgotada" la legislatura i suggereix un avanç electoral

Els postconvergents repliquen que els anticapitalistes "es van equivocar al no voler investir Jordi Turull i ara persisteixen en el seu error"

fcasals45311945 els diputats de la cup carles riera i maria sirvent al ple d181003111720

fcasals45311945 els diputats de la cup carles riera i maria sirvent al ple d181003111720 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha redoblat la pressió sobre el Govern i ha posat sobre la taula un avanç electoral a Catalunya. "Aquest Govern no vol governar, no vol assumir les seves responsabilitats, no governa, no té autoritat i està centrat en altres coses que no són els reptes col·lectius de caràcter social i nacional que es plantegen els ciutadans", ha llançat des del Parlament la diputada Maria Sirvent, qui s’ha dirigit a l’equip del president Quim Torra per citar-lo que "reconegui que aquesta legislatura està esgotada i que si fa falta que convoqui eleccions".

Sirvent ha carregat contra el "processisme 2.0" i l’"independentisme business", per mirar cap a un altre costat en qüestions socials amb un tarannà de "continuisme liberal i maquillatge progressista".

"En un context molt agressiu de vulneració sistemàtica de drets civils, socials i polítics, en una societat partida per la pobresa, aquest Govern ha decidit fer continuisme i no acció de govern", ha postil·lat, i ha assenyalat incongruències entre la retòrica i la praxi de l’Executiu català. "Ni dissimulen", ha lamentat, "només fan actes simbòlics i han deixat de banda els compromisos adquirits amb la gent. Se’ls han oblidat i se centren únicament en els processos electorals i el repartiment de cadires. Uns 523 càrrecs de confiança amb salari aproximat de 70.000 euros de mitjana quan el mitjà de la gent és de 24.500 euros anuals", ha prosseguit.

La CUP ha retret a postconvergents i republicans que es conformin amb "gestionar les engrunes" d’un autogovern "que només té marge entre l’Estatut retallat i la intervenció de l’Estat amb un 155".

La rèplica de JxCat

Notícies relacionades

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha replicat als anticapitalistes que haurien de tenir "més sentit de la responsabilitat" i "plantar cara" a l’Estat "en comptes de posar traves" al Govern. En una roda de premsa al mateix faristol, ha deixat clar que "no hi ha d’haver eleccions i el Govern ha de continuar governant", i ha burxat que "la CUP es va equivocar al no voler investir Jordi Turull i ara persisteix en el seu error".

"El rival no és el Govern de Quim Torra, sinó un Estat espanyol totalment embogit que utilitza tots els seus instruments per fer mal a Catalunya", ha postil·lat Pujol.