a petició pròpia

El jutge cita Villarejo dijous que ve perquè doni la seva versió sobre l'autoria de l'11-M

L'excomissari reivindica el seu paper com a "agent encobert" i afirma que la seva tasca va ser "informar"

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244  estepona m laga   01 02 2016171227134054

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244 estepona m laga 01 02 2016171227134054 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha citat per a dijous que ve l’excomissari José Manuel Villarejo per prendre-li declaració a petició pròpia sobre la seva versió del’autoria de l’11-M, han informat fonts jurídiques.

Aquest dilluns Villarejo ha emès un comunicat a través de la seva defensa en què assenyala que ha demanat declarar davant del jutge per prestar declaració sobre el que va conèixer com a policia en relació amb els atemptats de l’11-M "en consideració que es pugui ajudar a aclarir, per fi, la veritable responsabilitat i autoria d’aquella monstruositat".

Villarejo va demanar fa dues setmanes declarar a través d’una carta que va remetre al jutge del ‘cas Villarejo’, Manuel García Castellón, i que aquest al seu torn va enviar a la Fiscalia de l’Audiència Nacional perquè elaborés un informe sobre la conveniència o nod’obrir una investigació sobre això.

Es produeix la circumstància que el jutjat de García Castellón és el mateix que va investigar l’11-M, per això, si el fiscal considera que s’ha d’obrir una investigació, s’haurà de fer en aquest mateix jutjat.

Desclassificació de documents

Segons la versió aportada per Villarejo, que ha demanat que el Govern desclassifiqui els documents oficials que el vinculin amb l’11-M per poder "defensar-se", l’operació de compra de 200 quilos d’explosius per part de Jamal Ahmidan, àlies ‘el Chino’, un dels autors dels atemptats, era en realitat una "entrega controlada" per la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

L’objectiu, segons la carta de l’excomissari publicada a 'El Español', era crear un intent d’atemptat fictici, una compra controlada de dinamita que serviria per detenir els presumptes terroristes en possessió de la munició i acreditar així la seva intenció d’atemptar en terra espanyol de forma imminent. Però, segons ell, alguna cosa va sortir malament.

Assegura que els gihadistes van comptar amb "ajuda externa" per eludir la vigilància i acabar perpetrant l’atemptat i apunta directament encoberts de la intel·ligència francesa.