EL PP TORNA AL CARRER

El PP modificarà «en alguns aspectes» la llei de l'avortament si governa després del 28-A

Teodoro García Egea anima a «impulsar la llei de protecció a la maternitat», que implicarà canvis en la llei actual

Després d'anys sense participar, i en els que només Vox hi enviava els seus dirigents, la cúpula del partit acudeix a una mobilització que rebutja fins i tot la llei de 1985

zentauroepp47488221 graf9241 madrid 24 03 2019 cabecera de la marcha por l190324124827 / Juan Carlos Hidalgo

zentauroepp47488221 graf9241  madrid  24 03 2019   cabecera de la   marcha por l190324124827
zentauroepp47488231 graf9242  madrid  24 03 2019   el secretario general del pp 190324124905

/

3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

La llei de protecció a la maternitat que aprovarà el PP si guanya les pròximes eleccions generals farà que “en alguns aspectes” es modifiqui la llei de l’avortament. Així ho ha assegurat a aquest diari el secretari general del PPTeodoro García Egea, que ha participat aquest diumenge en la “Marxa per la vida” que s’ha celebrat a Madrid contra l’avortament, convocada per la Plataforma Sí a la Vida.

Aquesta marxa se celebra des del 2011 i altres anys habitualment hi acudien a títol personal alguns representants populars, com Jaime Mayor Oreja o Luis Peral. Amb la presència avui del seu número 2 i d’altres dirigents, com la secretària de la junta directiva nacional, Mari Mar Blanco, i l’alcalde de Guadalajara i responsable de Sanitat, Antonio Román, la cúpula del PP torna i impulsa les mobilitzacions antiavortament. Els dos últims anys, l’únic líder polític que hi va participar va ser el dirigent de VoxSantiago Abascal.

“Fins i tot els de Podem tenen família”

Abans de l’inici de la concentració, García Egea ha assegurat: “Tots tenim família. Fins i tot els de Podem. L’Estat ha de posar tots els recursos per recolzar la dona embarassada i les parelles que volen seguir amb el seu embaràs”. Quan feia aquestes declaracions, un manifestant es va acostar i li va dir en veu alta. “A veure si quan arribem al Congrés, complim. Que arribem al Congrés i ens acollonim”, en al·lusió a l’últim govern de Mariano Rajoy i el seu projecte fallit per canviar la llei de l’avortament que li va costar el lloc al llavors ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

Posteriorment, en conversa amb EL PERIÓDICO, el número dos del PP ha assegurat que si el seu partit governa després de les eleccions del 28 d’abril, impulsarà la “ llei de protecció a la maternitat”, que inclourà mesures de conciliació laboral i també “en alguns aspectes modificarà la llei de l’avortament”. García Egea, no obstant, no ha volgut aprofundir en aquests canvis per no “entrar en el marc de l’esquerra”. “L’avortament no és un dret, és un drama”, va concloure.

Hazte Oir

D’altra banda, Ignacio Arsuaga, líderd’Hazte Oír,  que també va acudir a la marxa, ha celebrat la tornada del representants del PP a les mobilitzacions contra l’avortament. “AmbPablo Casadohi ha hagut un canvi positiu. Fins i tot va anunciar una tornada a la llei de 1985, però després va rebre pressions internes. El PP és un partit molt complex”, ha destacat. L’entitat acaba de promoure l’autobús contra les mobilitzacions feministes del 8-M en què hi havia un dibuix de la carad’Adolf Hitler  i ha perdut la condició d’associació “d’utilitat pública” per una de les seves campanyes contra els transsexuals. Arsuaga i García Egea van coincidir al final de l’acte i es van saludar afectuosament.

Notícies relacionades

La plataforma Sí a la Vida va organitzar la manifestació. La seu portaveu, Alicia Latorre, va explicar que estan en contra de la llei actual i també contra la de 1985, coneguda com els tres supòsits. Va defensar derogar-la i donar ajuts a la maternitat, de manera que puguin prohibir-se tots els supòsits legals. Sobre la tornada dels dirigents del PP, la portaveu va explicar que tothom hi era “benvingut” i va afegir que “els seus motius tindran”.

La marxa, la més nombrosa dels últims anys, va transcórrer en un ambient festiu, amb abundància de joves, mares amb carros de nadó, globus verds i càntics d’“Espanya unida, lluita per la vida”. A la cantonada del carrer Serrano amb Goya, alguns participants es van detenir a saludarCarmen Lomana, famosa televisiva a qui tot l’enrenou semblava haver-la sorprès de compres. Després, a l’escenari van pujar dos joves que havien sigut pares sent gairebé adolescents i un matrimoni amb els seus dos fills, tots dos amb síndrome de down. Va acabar amb la lectura d’un manifest en què es rebutja l’avortament, la investigació amb embrions, l’eutanàsia i la “cultura de la mort”.