MANIFESTACIÓ

Unes 3.500 persones es manifesten contra Vox a Barcelona

Líders polítics i sindicals clamen contra el racisme i la xenofòbia

zentauroepp47477239 graf8882  barcelona  23 03 2019  la manifestaci n con el lem190323202357

zentauroepp47477239 graf8882 barcelona 23 03 2019 la manifestaci n con el lem190323202357 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
AGENCIAS

Unes 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, van participar aquest dissabte en una manifestació al centre de Barcelona sota el lema 'Stop Vox i contra el racisme, amb la presència de representants de diverses entitats i de forces polítiques com JxCat, ERC, el PSC, els comuns o la CUP.

Durant la mobilització, que va recórrer el passeig de Gràcia, es van escoltar consignes contra Vox i els seus dirigents, com "Santiago Abascal criminal" o "Vox, feixistes, sou uns terroristes".

També càntics contra la Llei d’Estrangeria o altres que assenyalaven que "cap persona és il·legal", i es va repetir diverses vegades el lema antifeixista "No passaran".

La manifestació l’han encapçalat els lemes 'Stop Vox i 'World against racism' (El món contra el racisme) a la pancarta principal, sostinguts per diversos activistes antiracistes, i uns metres més enrere s’han situat cares més conegudes per al gran públic, com representants polítics o socials.

Entre ells el conseller de Treball, Chakir el Homrani (ERC), el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós (ERC), el candidat dels comuns a les generals Gerardo Pisarello, el candidat de la coalició ERC-Sobiranistes al 28-A Joan Josep Nuet, i els diputats autonòmics Francesc de Dalmases (JxCat), Ferran Pedret (PSC-Units) i Natàlia Sànchez (la CUP).

També van participar en la marxa els líders sindicals Camil Ros (UGT), Javier Pacheco (CCOO) i Ramon Font (USTEC), o el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

Els manifestants van portar banderes de diversos tipus, entre les quals se’n van veure de comunistes, estelades, republicanes i altres del col·lectiu LGTBI.

Alguns dels cartells que van sostenir els manifestants condemnaven la islamofòbia o el "racisme institucional" de l’Estat, informa EFE.

La marxa va acabar al passeig de Gràcia a l’altura de la Gran Via, on a l’escenari van prendre la paraula diverses persones: la cantautora Rosa Sánchez o les activistes Aouatif El Antit i Hind Rhora Zerroudi, membres de l’associació d’exMENA, que reuneix persones que han sigut Menors Estrangers No acompanyats.

Aquestes dues últimes es van encarregar de llegir el manifest de la marxa, que condemna "el greu intent de tornar a un passat més opressiu", així com "el nacionalisme ultra i excloent de Vox".

Notícies relacionades

I també aspectes com "les devolucions en calent" d’immigrants, els morts al Mediterrani, la islamofòbia dels mitjans o les identificacions dels cossos policials a persones migrants.

Va tancar l’acte Marina Morante, de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), integrada per 650 entitats de tot tipus.

Temes:

Catalunya Vox