Dirigents rellevants de Cs cauen en les llistes pels fitxatges

Són desplaçats en l'equip de Madrid per De Quinto, Giménez i Bal

Villegas haurà de bregar a Almeria amb l'auge de Vox

zentauroepp47267068 rivera190308115147

zentauroepp47267068 rivera190308115147 / Zipi

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Els fitxatges d’últim minut de Ciutadans estan provocant que els dirigents que fa any que formen part del partit caiguin dels primers llocs de les llistes a secundaris o siguin desplaçats a províncies on no tenen assegurat un escó al Congrés. Alguns temen que els passi com al seu secretari d’Organització, Fran Hervías, el 2016. Aquest polític català, responsable de l’expansió dels taronges per tot el territori en temps rècord, anava el número set per Madrid i finalment van treure sis seients. Ara, Hervías anirà de número u per Granada, on fa tres anys van treure només un diputat.

En aquesta tessitura s’han trobat alguns dels dirigents que van per la llista de Madrid, en què Albert Rivera ha concentrat algunes de les seves noves contractacions. Es tracta de Patricia Reyes, Francisco de la Torre i Miguel Gutiérrez, que cauen als llocs 5, 6 i 7. Justo després del líder del partit es presentaran l’empresari Marcos de Quinto, l’advocada Sara Giménez i l’advocat de l’Estat Edmundo Bal.

Estrenen plaça, i arriscada, el mateix secretari general, José Manuel Villegas, que anirà per Almeria, on haurà de fer front a la presència de Vox, ja demostrada en les andaluses del desembre; el portaveu Juan Carlos Girauta, per Toledo, i Marta Rivera de la Cruz, per la Corunya. 

Notícies relacionades

Fora de les llistes al Congrés i al Senat s’ha quedat Silvia Clemente, que es va passar a Ciutadans dies després de deixar el PP. Clemente va ser encimbellada pel mateix Villegas i es va presentar a unes primàries per ser la candidata a la Junta de Castella i Lleó en les quals hi va haver ombres de tupinada. Finalment, va guanyar Francisco Igea, que va ser diputat per Valladolid en l’anterior legislatura i que va rebre el recolzament des de l’inici de Luis Garicano, candidat a les europees. La ferida interna oberta no té precedents a Ciutadans. 

En la llista per Barcelona,llista per Barcelona acompanyaran Inés Arrimadas, Toni Roldán, Fernando de Páramo, José María Espejo i Carina Mejías.