ACTE D'ALCALDES

Meritxell Budó va pagar amb diners públics un viatge a Brussel·les, tot i que després va rectificar

La futura consellera de Govern va argumentar que hi anava en representació del seu ajuntament

Un dia més tard es va fer enrere davant dels "insults" i "amenaces" rebudes

zentauroepp47415100 imatge de fam lia de l expresident carles puigdemont  toni c190319090214

zentauroepp47415100 imatge de fam lia de l expresident carles puigdemont toni c190319090214

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, que segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN) serà la pròxima consellera de Presidència i portaveu del Govern en substitució d’Elsa Artadi, va ser una de les alcaldesses que el novembre del 2017 va carregar a les arques municipals un viatge d’alcaldes independentistes a Brussel·les, segons va explicar ella mateixa a EL PERIÓDICO.

La delegació d’electes va arribar, el 7 de novembre del 2017, a la capital europea en un vol xàrter contractat per l’empresa European Aviation i es van traslladar amb autobús fins al centre del barri comunitari per protestar contra l’empresonament de vuit membres del Govern de Carles Puigdemont i els llavors presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC. Finalment, a la tarda, van celebrar un gran acte en una sala que van llogar. En total, 300 euros per cap.

Notícies relacionades

La pregunta que va sobrevolar tota la jornada va ser qui havia pagat el viatge i les despeses dels 200 alcaldes independentistes. Budó ho va aclarir: "Hi ha de tot. Hi ha alcaldes que s’han pagat el bitllet i hi ha alcaldes a qui els el paga l’ajuntament. Ha sigut una decisió personal. En el meu cas, vinc en representació del meu ajuntament. He entès que és un acte institucional, que estic representant el meu municipi i la institució que represento i en aquest cas ho paga l’ajuntament."

Un dia més tard, davant de l’enrenou causat, l’alcaldessa de la Garriga va anunciar que havia decidit finalment no carregar les despeses del viatge a les arques municipals davant del’"allau d’insults" i "amenaces rebudes" i va censurar que l’únic que va interessar d’aquell viatge fos "el fet que l’ajuntament hauria de pagar" les seves despeses.