LA XACRA DE LA CORRUPCIÓ

El jutge imputa el guardià contra la corrupció del PP

Alfredo Prada, investigat pel possible desfalc al Campus de la Justícia de Madrid

Casado el va col·locar al capdavant de l'oficina del partit que combat la corrupció

alfredo-prada

alfredo-prada

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va imputar aquest dimarts l’exvicepresident segon i exconseller de Justícia madrileny Alfredo Prada en la causa en la qual investiga irregularitats en el projecte del Campus de la Justícia de Madrid i el va citar a declarar el 27 de març. Al juliol, el president del PP, Pablo Casado, va col·locar Prada al capdavant de l’Oficina del Càrrec Popular, una àrea del partit creada per combatre la corrupció en la formació. La direcció popular es va acollir als seus estatuts i va assegurar que només actuarà contra ell si li obren judici oral, perquè “no ocupa càrrec públic”.

El jutge investiga contractes per valor de 355,5 milions d’euros, dels quals 324,7 milions corresponien a contractes per a les diferents construccions del campus, que havien de substituir 21 immobles que s’ocupaven a la ciutat de Madrid. Es van arribar a pagar 91,7 milions, tot i que només es va construir un edifici: l’Institut de Medicina Legal.

Segons De la Mata, que investiga delictes de malversació, prevaricació, tràfic d’influències, delicte societari i d¡altres, “la societatCampus de la Justíciano seguia cap criteri de racionalitat economicoorganitzatiu” i presentava “un clar desequilibri que es manifestava en l’existència d’un potent àmbit de personal directiu i una infraestructura de personal summament dèbil”. Tots els llocs de treball, continua la interlocutòria, “es van cobrir amb persones de confiança dels gestors polítics del projecte i, en alguns casos, vinculats a interessos privats”.

Càrrec orgànic

Davant aquesta imputació, la cúpula del PP va recordar que Prada “no ocupa cap càrrec públic” i es va remetre als estatuts del partit, que especifiquen que “fins que no s’hagi dictat un acte d’obertura de judici oralper un delicte relacionat amb la corrupció no es procedirà a suspendre'l provisionalment d’afiliació per garantir tots els seus drets”.

Notícies relacionades

Segons va informar el PP al seu dia, les funcions de l’Oficina del Càrrec Popularsón supervisar el compliment dels tràmits i requisits per accedir a un càrrec públic o orgànic en representació del PP, i aprovar el formulari del resum de la declaració d’IRPF i de patrimoni.

A més, gestiona els registres d’activitats i de béns i drets patrimonials dels càrrecs; vetlla pel compliment delrègim d’incompatibilitats, i dona compte al comitè de drets i garanties de qualsevol anomalia o irregularitat.